Gyurcsány: Kevesebb a pénz

2010. szeptember 23. 10:14

A Táncsics Alapítvány átalakításáról döntött a szervezet kuratóriuma - közölte Gyurcsány Ferenc elnök. Az MSZP pártalapítványa politikai-közéleti képzést indít, valamint kutatóközpontot hoz létre. Gyurcsány azt szeretné, ha nagyon felelős gazdálkodás folyna az alapítványnál, mert bizonytalan a jövő.

2010. szeptember 23. 10:14

„Új helyzet alakult ki azzal, hogy az MSZP, szélesebb értelemben a '89-es demokraták ellenzékbe kerültek, és ehhez alkalmazkodnia kell a pártnak, a párt alapítványának is” - mondta Gyurcsány Ferenc, a Táncsics Alapítvány elnöke.

Míg 2006 és 2010 között az MSZP mintegy 550 millió forintot kapott évente, ez az összeg idén július 1-től 260 millió forintra csökkent. A volt pártelnök-miniszterelnök elmondta, az elmúlt évben arra törekedett, hogy a Táncsics Alapítvány gyarapítsa a tartalékait: az alapítványnak jelenleg 550 millió forintos tartaléka van. Gyurcsány azt szeretné, ha nagyon felelős gazdálkodás folyna, mert bizonytalan a jövő.

A jövő év elejétől elindul a baloldal közéleti-politikai képzése, egyéves kurzusokkal. A nehéz körülmények között élő hallgatók ösztöndíjat kaphatnak majd. A program vezetője Kósáné Kovács Magda EP-képviselő lesz. Létrehoznak egy szakmapolitikai elemző-kutató központot annak érdekében, hogy a legfontosabb szakmai területeken összegezzék a konferenciákon elhangzottakat és a máshol elkészített kutatási eredményeket. A kuratórium Lendvai Ildikó volt pártelnököt megbízta azzal, hogy szervezzen egy országos kulturális, közéleti klubhálózatot.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. szeptember 23. 16:56
"Új helyzet alakult ki azzal, hogy az MSZP, szélesebb értelemben a '89-es demokraták ellenzékbe kerültek, és ehhez alkalmazkodnia kell a pártnak, a párt alapítványának is” Értitek?? Ő, ők a 89-es demokraták!!! Egy (ló) Faust neked Feri!!! Elegünk van már a hülyeségeidből, gátlástalanságaidból!!!!
hogyne
2010. szeptember 23. 15:51
Elapadtak az állami pénzek, Feri?
fiandre
2010. szeptember 23. 15:17
Ahogy Hitler mondaná: Mi, nemzeti szocialisták, szélesebb értelemben '34-es demokraták....
Teknős
2010. szeptember 23. 15:15
"Gyurcsány azt szeretné, ha nagyon felelős gazdálkodás folyna az alapítványnál, mert bizonytalan a jövő. " Lehet-e ennél szebbet hallani a komcsiktól! Ha már ők is úgy látják, hogy bizonytalan a jövőjük és ki is mondják! Zene füleimnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!