Királyi esküvő: ötezer rendőr, 33 millió font

2011. április 28. 10:28

Kate Middleton és Vilmos herceg esküvőjére Nagy-Britannia történetének legköltségesebb, 33 millió fontba (9,8 milliárd forint) kerülő biztonsági akciójával készülnek a hatóságok.

2011. április 28. 10:28

A Scotland Yard és a brit elhárítás (MI5) már közvetlenül az eljegyzés november 16-ai bejelentése után megkezdte az előkészületeket Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjére. Készülnek zavart személyek egyéni akcióira, iszlamista támadásra, valamint az Észak-Írországban az elmúlt egy évben több támadást is végrehajtott köztársaságpárti csoportok akcióira.

Ellenőriztek minden olyan utcatárgyat, amelyekbe bombát lehet elrejteni. Az esküvő idejére ötezer rendőrt vezényelnek London utcáira, a város felett három rendőrségi helikopter fog körözni, nagyfelbontású kamerákkal, amelyekkel arcokat is fel tudnak ismerni, a háztetőkön pedig mesterlövészek vizsgálják majd a tömeget.

Egy esetleges terrortámadás esetén az embereket előre lezárt utcákon tudják majd kimenekíteni a veszélyzónából, és a mentőknek is speciális útvonalakat jelöltek ki a sebesültek kórházba szállítására. A hadsereg különleges egységei készen állnak majd arra, hogy pár perc alatt a helyszínre érkezzenek az esetleges támadók kiiktatására. Az intézkedések 33 millió fontba (9,8 milliárd forint) kerülnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!