Óbuda a zsebben

2011. június 29. 12:16

Obuda névvel készített kerületi okostelefon-alkalmazást az Appsters. A komplett útikalauzként is értelmezhető GPS-alapú program fényképeket, információkat tartalmaz Óbuda különböző nevezetességeiről.

2011. június 29. 12:16

Közös okostelefon-alkalmazást mutatott be szerdán Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az Appsters nevű tartalomfejlesztő vállalkozás. Az iPhone-ra és iPad-re kifejlesztett alkalmazás egyszerűen Obuda névre hallgat és tulajdonképpen  turisztikai GPS-ként funkcionál: több száz különböző óbudai turisztikai célpontot helyez el a kerület virtuális térképén. A szolgáltatás hamarosan Android-platformon is elérhető lesz.

A Bús Balázs kerületi polgármester és Nyírő András Appsters-ügyvezető által prezentált, virtuális útikalauzként is értelmezhető alkalmazás fényképekkel és ismertetőkkel szolgál Óbuda múzeumaihoz, éttermeihez, különféle nevezetességeihez. Az iCity ezenfelül tartalmazza 182 helyi intézmény koordinátáit és az azokhoz kapcsolódó legfontosabb koordinátákat is. 

A program lehetőséget ad audioguide beépítésére, valamint megemlítendő az AR funkció is: Az alkalmazás a telefon kamerája segítségével felismeri Óbuda épületeit és információval szolgál azokhoz. Az Appsters bemutatója leszögezi: a korszerű városmarketinghez már nem elegendő egy weboldal, ma mobilról is könnyen elérhető tartalmakra és szolgáltatásokra van szükség.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2011. június 29. 13:26
Van android alkalmazás Budapest, Kassa városokra is. Egyébként hasznos lehet a turistáknak, és helyes ötlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!