Vádemelést kérnek a rendőrök Liptaira

2011. június 09. 10:48

A rendőrség vádemelést javasol a műsorvezető ellen közokirat-hamisítás miatt – írja a Blikk. Liptai Claudia még április közepén elhunyt édesanyja rokkantkártyájával élt vissza.

2011. június 09. 10:48

Liptai Claudia még április közepén elhunyt édesanyja rokkantkártyájával élt vissza. Az ügyet kedden zárta le a rendőrség, javasolták az ügyészségnek, hogy emeljen vádat a műsorvezető ellen. A műsorvezető azzal védekezett, hogy vett aznap parkolójegyet, de azt nem tudta bemutatni. A rokkantkártya pedig – állítása szerint – úgy került a műszerfalra, hogy amikor becsapta a Toyota RAV4-es ajtaját a budapesti Centrál Színház előtt, az kiesett a napellenzőből a műszerfalra.

A rendőrség közölte: „A BRFK a közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást lezárta, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldte meg”. Dr. Fridman Róbert ügyvéd szerint a közokirat-hamisításért akár három év letöltendő szabadságvesztést is lehet kapni, viszont a rokkantkártyákkal való visszaélésnek szerinte csekély a társadalomra való veszélyessége, így Liptai nagy valószínűséggel pénzbírságot fog kapni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!