Julia Roberts túl szép volt, betiltották

2011. július 27. 13:28

Panaszt tett egy brit politikus, mert túl tökéletesre retusálták Julia Roberts és Christy Turlington arcát a L'Oréal hirdetésében.

2011. július 27. 13:28

Túl tökéletesre retusálták Julia Roberts arcát a L'Oréal hirdetésében, ezért a brit reklámfelügyeleti hatóság betiltotta azt. Egy másik változatban Christy Turlington modell szerepel, az ő arcát sem láthatják majd ezentúl az angol magazinokat olvasó nők.

A panaszos egy, az „irreálisan tökéletes” nők ellen kampányoló brit képviselő, a liberális demokrata Jo Swinson volt. A képviselő szerint mindkét híresség képét digitálisan manipulálták, így a hirdetések a reklámozott alapozók valós hatásánál jóval többet próbálnak elhitetni. A brit reklámfelügyelő szervezet helyt adott a reklamációnak, és arra jutott, hogy a reklámok megsértik az etikai alapelveket, mivel erősen túloznak és félrevezetőek.

A L'Oréal beismerte, hogy a képeket digitálisan retusálták, ugyanakkor a fotók a cég szerint mégis „a valóságnak megfelelő képet adnak”, hiszen nem tüntették el például a szarkalábakat. A cég több fényképet is elküldött a hatóságnak a sztárokról, hogy megmutassa, mindketten „természetesen gyönyörűek”.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itstrue
2011. július 28. 13:44
De jó lenne ha nálunk is már csak ilyesmikkel foglalkoznának a politikusok. Nálunk viszont szerzett jogokat vesznek el visszamenőlegesen. Pedig aki a törvényeket hozza, maga is tartsa be azt!!
Honfi-fi
2011. július 27. 16:25
Ha hülye angolnak nem jó Julia Roberts, akkor küldjék el nekem az eredetit. Engem, bazira nem fog zavarni a szépsége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!