Közös cége van Svájcban Nyergesnek és Simicskának

2011. augusztus 08. 13:14

Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös vállalkozása a svájci Zollikonban székel. A közös helyi ügyvezetővel rendelkező cégek olykor állami megbízásokat elnyerő magyar cégeket birtokolnak - írja a NOL.

2011. augusztus 08. 13:14

Ugyanarra a svájci címre jegyezték be Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös vállalkozását, mint azt az ismeretlen tulajdonosú vállalkozást, mely a vörösiszap-mentesítés során állami pénzekben részesült - állítja a NOL. A két - a NOL által Fidesz-közelinek titulált - üzletember a svájci Zollikon nevű településen jegyezte be közös cégét, a Basis Invest GmbH-t. Ez a cég a tulajdonosokon kívül nem rendelkezik svájci kötődéssel, viszont az ugyanoda bejegyzett, egyazon ügyvezetővel működő cégek közül több is.

Az E-OS nevű magyar energiacéget 2009 és 2010 között az Energy Swiss Invest AG birtokolta, mely szintén Zollikonban van bejegyezve, és - a Basis Investhez hasonlóan - Walter Hediger vezeti. Az E-OS tulajdonosa korábban a Nyergeshez köthető Arno'99 volt. Az energiavállalatban Tóth Marianna is résztulajdonos, aki a Kaya Ibrahim és Josip Tot nevével fémjelzett ügyekhez köthető. Zollikonban van bejegyezve a Publimont AG is, mely az egykori Europlakát Kft.-t is birtokolja. A vállalatnak korábban a Honvédelmi Minisztérium és Újbuda önkormányzata is adott megbízásokat. A Publimont ügyvezetője is Walter Hediger.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2011. november 12. 12:43
"Simicska és Nyerges svájci bázisa és különös ügyei " A belüket kellene kitaposni a kommunistáknak, mert ordít a koncepció a rágalmazási , karaktergyilkossági rémhír terjesztési programmból amelyet itt a magukat baloldalinak nevező rablók művelnek. Remélem beperlik az ujságot az idézett cíkk miatt úgy hogy a gatyátjukat is elveszítsék.
kutakodó
2011. november 12. 12:10
Amikor kipattant a Kaya Ibrahim ügy,néhány napon múlott,hogy TÓTH MARIANNA ki nem pakolt a vizsgálótiszteknek.Az információ gyakorlatilag első kézből,Tóth M. szüleitől származik.Tóth M. törökszentmiklósi születésű,a szülei ma is ott élnek.Nyugdíjasok lévén gyermekruhák piaci árusításával foglalkoztak akkoriban.A fegyverneki piacon került szóba a Kaya-Joszip Toth ügy,valamint az APEH adatbázisának Simicskó által véghezvitt manipulálása,T.M szüleivel.Mivel T.M. nagyon nagy titkok tudója volt,sőt aláírásával hagyattak jóvá bizonyos ügyletek,a vizsgálat során egyszer megingott Simicskó és célzott T.M. felelősségére,azt állítva,hogy Simicskó tudta nélkül is szignált dokumentumokat.Ekkor borult ki a bili Tóth Mariannánál.Ezután rejtélyes oknál fogva nem jutott az ügy a büntető szakig!!!!Ekkor T.M.mintegy jutalmul a hallgatásáért részese lett a Simicskó további üzleteinek.Így lett résztulajdonosa is a svájci székhelyű simicskó vállalkozásnak.
Obulus
2011. augusztus 09. 16:10
"Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia alsón. Meg a titok is egyre több lett...Most itt az idő az árulásra: igen, én, az alapító atyák egyike, dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot." Ki írta ezt?
aetius
2011. augusztus 08. 18:14
"Közös cége van Svájcban Nyergesnek és Simicskának" És? Itt most mi a botrány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!