Rowling lányát is zaklatta a bulvársajtó

2011. november 25. 11:04

J. K. Rowling kislányait és férjét is zaklatták brit sajtósok, Sienna Millert pedig többször életveszélyes helyzetbe hozták – derült ki a News of the World egykori brit bulvárlap botrányos ügyében indult meghallgatássorozaton.

2011. november 25. 11:04

A brit sajtó szabályozási rendszerének reformjára gyűjt ajánlásokat az a vizsgálóbizottság, amely egyúttal Nagy Britannia eddigi legnagyobb sajtóbotrányát vizsgálja. Akkor a News of the World című – azóta felszámolt – bulvárlap feltörte és lehallgatta egy elrabolt és meggyilkolt brit kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, exkluzív értesülésekre vadászva.

Joanne K. Rowling, a Harry Potter regények szerzője csütörtökön a bíróságon, a bizottság meghallgatásán közölte: egy ízben az iskolából hazatérő első osztályos kislányánál talált egy neki címzett levelet, amelyet egy újságíró csúsztatott a gyermek táskájába. Az írónő ugyanitt felidézte azt is, hogy paparazzik nagyobbik leányáról nyolcéves korában készítettek fürdőruhás tengerparti képeket. J. K. beszámolt továbbá arról az esetről, amikor orvos férjét telefonon hívta fel egy magát adóhivatali ügyintézőnek kiadó újságíró, és kérte a férfi minden személyes adatát, többek között fizetésének pontos összegét.

Sienna Miller szintén felszólalt csütörtökön a bíróságon. A színésznő elmondta, alkalmanként 10-15 fotós vette üldözőbe, volt, hogy autóval vagy motoron, életveszélyes közlekedési helyzeteket okozva. Mint mondta, a sajtósok többször leköpték, illetve trágárságokkal illették őt. Véleménye szerint céljuk az volt, hogy „erőteljes érzelmi reakciót” váltsanak ki belőle, és ezt lefotózzák.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!