Erdő Péter Mindszenty emlékére misézett

2012. április 01. 22:04

Szombathelyen, a bíboros születésének 120. évfordulóján bemutatott hálaadó szentmisén Erdő Péter megingathatatlan hitét, hazája és népe iránti olthatatlan szeretetét állította példaként hallgatósága elé. Imádkoztak Mindszenty mielőbbi boldoggá avatásáért is.

2012. április 01. 22:04

Mindszenty József bíboros születésének 120. évfordulója alkalmából mutatott be hálaadó szentmisét szombaton Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. A koncelebrációs szentmisén részt vett Alberto Bottari de Castello pápai nuncius, valamint a magyar katolikus püspöki kar több püspöke is. A hálaadó istentiszteleten, amelyen a hívek zsúfolásig megtöltötték a szombathelyi székesegyházat, Mindszenty József mielőbbi boldoggá avatásáért is imádkoztak.

Erdő Péter szentbeszédében Mindszenty bíboros minden körülmények között megingathatatlan hitét, hazája és népe iránti olthatatlan szeretetét állította példaként hallgatósága elé. Mint mondta, Mindszenty bíboros Krisztusba vetett hite, elpusztíthatatlan reménye, tisztánlátása, emberek iránti együttérzése és hősies szeretete sokak számára nemcsak példát jelenthet, hanem erőt is adhat.

A hálaadó szentmise után Erdő Péter megáldotta Mindszenty József új emléktábláját a Brenner János Kollégium épületének falán, ahol egykor kispapként Mindszenty is nevelkedett.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felföldi Csaba
2012. április 06. 00:43
Legyen áldott az emléke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!