A NOE tiltakozik az IMF tervezett családellenes megszorításai ellen

2012. szeptember 08. 10:48

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tiltakozik a Nemzetközi Valutaalap tervezett családellenes megszorításai ellen – közölte Székely Hajnalka, a szervezet elnöke és Kardosné Gyurkó Katalin főtitkár szombaton.

2012. szeptember 08. 10:48

Székely Hajnalka, a NOE elnöke és Kardosné Gyurkó Katalin a szervezet főtitkára azt írta közleményében, hogy a családi pótlék, illetve a családi adókedvezmény megszüntetését, bárminemű csökkentését még ötletszinten is tűrhetetlennek tartják, és a tervezett megszorításokat egy családbarát kormánynak azonnal el kell utasítania. Számításaik szerint csaknem kétmillió gyermeket érintene hátrányosan az IMF által követelt családipótlék-csökkentés, a nyugdíjak lefaragása pedig nagyszülők százezreinek napi megélhetését tenné lehetetlenné. A gyermekneveléshez kiszámíthatóságra, biztonságra van szükség – hangsúlyozták, hozzátéve, ezt venné el az IMF több mint 800 ezer szülőtől a családi adókedvezmények eltörlésével.

A NOE értékrendje és álláspontja szerint minden gyermek egyformán fontos, és a családi pótlék, valamint a családi adókedvezmény az az összeg, amellyel az állam minden gyermeket vállaló pár kiadásaihoz hozzájárul, ezzel „azt az üzenetet közvetítve, hogy a gyermekekben van a jövő”. Ennél fogva ezek a támogatások alanyi jogon járnak, ezért azokat megszüntetni, csökkenteni nem lehet – írták. Kitértek arra is, hogy az ingatlanadó bevezetésével is elsősorban a nagycsaládok kerülnének hátrányos helyzetbe, hiszen számukra a tágasabb otthon nem a luxuskörülmények, hanem a normális élettér biztosítása miatt szükséges.

Véleményük szerint az IMF által követelt intézkedések alkotmányellenesek, igazságtalanok és rövidlátóak, mert azokat sújtja nagyobb elvonásokkal, akik eleve nagy terhet viselnek a társadalombiztosítás fenntartása érdekében. A társadalmi feszültségek kiéleződéséhez és családi tragédiákhoz vezetne szerintük, ha az IMF arra kényszerítené a kormányt, hogy a családok helyett a bankokat támogassa. Szabó Endre, a Kárpát-medencei Családlánc ügyvivője az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az IMF diktátumait család- és társadalomellenesek tartja. Úgy látja, most dől el, hogy mennyire érvényesülhet a nyugdíjasok vagy a családi juttatások IMF által sugalmazott megnyirbálása, ugyanis szerinte az IMF feltételei az ország megzsarolásának is tekinthetők.

Véleménye szerint most a társadalom valamennyi tagjának, „pártállástól függetlenül egy emberként kell a kormány, a családokat támogató és bankokat megadóztató törekvései mögött felsorakoznia”. A családok egzisztenciájának védelme a nemzet érdeke. A magyar nemzet egységes, ezért az, ami a határon belüli társadalommal történik, kihat a határon túli nemzetrészekre is – fogalmazott Szabó Endre. A Kárpát-medencei Családláncot május 11-én alakította meg a Parlamentben a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal való együttműködésben. A szervezet célja, hogy felkutassa és összefogja a határon túli magyarlakta területeken a családdal foglalkozó civil szervezeteket.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 08. 18:33
http://rocknpol.blog.hu/2010/11/30/nyugdijak_megoszlasa
magnamater
2012. szeptember 08. 17:50
Még a Mandineren is vannak az IMFnek pártfogói, védői, - vajon mit remélnek tőle?
Korhely
2012. szeptember 08. 12:52
A NOE a Fidesz egyik tagozata. Bedobják a pénzt és ömlik belőlük a Fidesz-propaganda. Hiteltelenek.
csárly
2012. szeptember 08. 12:31
Ezek se jobbak sokkal a gyerekgyáros cigányoknál. Mondjuk őket is tömörítik, ha jól sejtem. Szerintem az egész családtámogatási rendszert el kellene törölni a picsába, ugyanezzel az összeggel csökkenteni az adókat, aztán mindenki oldja meg a saját problémáit! Nem az államnak kell szülni a gyereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!