Reuters: Bajnai kemény csatával néz szembe

2012. november 14. 11:04

A hírügynökség szerint Bajnai Gordon az egyik legkeményebb politikai csatával néz szembe a posztkommunista Magyarországon, ahol koalíciót kovácsol Orbán Viktor legyőzésére.

2012. november 14. 11:04

Bajnai Gordon az egyik legkeményebb politikai csatával néz szembe a posztkommunista Magyarországon, ahol koalíciót kovácsol Orbán Viktor legyőzésére – írta a Reuters Bajnai Gordon október 23. óta a nemzetközi sajtónak adott első interjúja kapcsán. A volt miniszterelnök szerint a kormány nem kormányozza az országot, kétharmados többségét rezsim építésére használja. A hírügynökség cikke beszámolt arról, hogy az Együtt 2014 mozgalom a második a közvélemény-kutatások szerint.

Bajnai közölte, szövetsége visszavezetheti Magyarországot a gazdasági unortodoxiából. A kritikusok szerint a törvényhozók átírták az alkotmányt, azért hogy az tükrözze a keresztény-konzervatív világképet, valamint a jogalkotással bebetonozták Orbán hatáskörét négy éves hivatali idején jóval túlmenően.

Bajnai szerint részben a szakértelem hiánya miatt és részben a gazdaság logikai alapjainak politikai felülírása miatt, a kormány nem képes bemutatni fenntartható gazdasági tervet – olvasható a cikkben. Tóth Csaba, a Republikon Intézet igazgatója szerint, ha az ellenzéki pártok Bajnai ellen döntenek, zűrös helyzet lesz. Tóth szerint ugyanakkor az ellenzéknek van esélye a Fidesz ellen, még ebben a széttöredezett állapotban is. Ha az ellenzék széttöredezik, akkor ebben a választási rendszerben nincs esély a rezsimtől való megszabadulásra – idézte a Reuters Bajnait, aki közölte, hogy a választási rendszer egy koalíció építésére kényszeríti őket a választások előtt.

A volt miniszterelnök visszautasította, hogy saját szerepéről nyilatkozzon, szerinte az egyes jelöltek személyét csak röviddel a kampány kezdete előtt fogják mérlegelni – olvasható a Médianéző összeállításában.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2012. november 14. 15:09
2014 a bukás a éve lesz a fityesz majmoknak...:)
next mindig élni fog
2012. november 14. 15:03
A németek is jól látják a helyzetet és ettől retteg a FIDESZ! Az Együtt mozgalommal megnyílt egy lehetőség, amit nem szabad kiaknázatlanul hagyni! Most majd kiderül, hogy ki az, aki Orbán ellen ugat, de ki az, aki tesz is azért, hogy ez a rémes 4 év véget is érjen! Most ugrik ki a szög a zsákból! Hm!
tunde04
2012. november 14. 14:54
ez a rajtersz, hamár egszer bajnai szavát issza és mindenféle belekérdezés nélkül a bajnai által mondottakat leközli, akkor adhatta volna a cikknek ezt a címet is: Reuters: Bajnai kemény csak így röviden, tömören! pfejj!!
doncamillo
2012. november 14. 14:47
Ez a Bajnai-Ludmilla egykutya: Gyurcsány mínusz tíz centi!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!