Paks ellen demonstrál az ellenzéki összefogás

2014. február 02. 15:55

Megkezdődött az ellenzéki szervezetek Paksról döntsön a nép! című demonstrációja vasárnap délután. 1000-1200 ember tüntet az Alkotmány utcában. „Házat és hazát nem adunk, nem leszünk albérlők sem a saját házunkban, sem saját hazánkban” – ezt például Gyurcsány Ferenc mondta. A moszkvai megállapodás szerinte tíz Őszöddel ért fel.

2014. február 02. 15:55

A megmozdulást a MSZP, a DK, az Együtt-PM, valamint a Magyar Liberális Párt szervezte azt követően, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Paksi Atomerőmű tervezett bővítéséről szóló népszavazási kezdeményezést. A demonstráción Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke, Szabó Imre volt szocialista környezetvédelmi miniszter és Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke mond beszédet.

Az esemény kezdetekor a tüntetők az Alkotmány és a Kozma Ferenc utca sarkán felállított színpadtól a következő, a Honvéd utcai kereszteződés utánig álltak. Sokan a DK zászlóival és tábláival érkeztek, de a Liberálisok kék színű lobogói, valamint kormányellenes feliratok és a Szolidaritás zászlói is láthatók voltak.

Nem fogadjuk el, hogy a miniszterelnök, akit momentán Orbán Viktornak hívnak, főúrként viselkedjen velünk és döntsön életünkről” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke. A kormányfőt „hazugnak, árulónak és esküszegőnek” nevező Gyurcsány Ferenc a tervezett paksi bővítésről szóló megegyezés kapcsán kijelentette: „tíz őszödi beszéd drámája nem ér fel azzal a hazaárulással, amit Orbán Viktor elkövetett”.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2014. február 03. 10:36
Kossuth rádió, ma 6:50 körül: Fodor Gábor harmadszor bukik bele a saját magyarázkodásába, mikor a riporter szembesíti azzal (parlament jegyzőkönyvek), hogy 2010 előtt ők is támogattak Paks bővítését és azt az oroszokkal képzelték el. Ennek ellenére negyedszerre is neki fut és újra előadja saját hülyeségét, hiába ezzel van megbízva...
vigyor
2014. február 03. 06:49
1-2 ezer ember, ez nem tüntetés, ez még hisztinek is kevés, ezek szerint még a saját párttagjaik sem mennek velük...
states
2014. február 03. 06:12
A Nagy Összefosás néhány száz embert tudott már megint kivinni az utcára Paks és orbántakaroggy ürügyén. Ami felér egy paksi bővítés és Orbán melletti népszavazással. Még néhány ilyen tüntetés, és a Nagy Összefosás már április hatodika előtt a munkásmozgalmi panteonba kerül. Béka poraira.
silvester
2014. február 03. 05:35
A perui utcazeneszeket is tobben hallgatjak. Haz-mesterhazi ati baba es a negyven rablo,par szutykos koldulo ven marxistaval kiegeszitve,amma tomeg. Francis nagyott alkotott,ismet megmutatta milye szineszi kepessegekkel rendelkezo egy -en,helye van a Mikroszkopszinpadan. A legujabb szinpadi mu Atomi feri ,ki a vaksit felrevezetve atveri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!