Igazságügy: soha többet nem születhet politikai megrendelésre ítélet

2014. június 15. 09:27

Közleményben emlékezik az 1958. június 15-én halálra ítélt Nagy Imrére és mártírtársaira az Igazságügyi Minisztérium. Soha többet nem születhetnek politikai megrendelésre ítéletek, írják.

2014. június 15. 09:27

A diktatúra idején jogi visszaéléssel elvett vagy megnyomorított életek azt a kötelezettséget róják a demokratikus, jogállami berendezkedésű, szabad Magyarországra, hogy politikai megrendelésre soha ne születhessenek ítéletek, írta az Igazságügyi Minisztérium abban a közleményében, amelyben tisztelettel adózik az 56 éve, 1958. június 15-én halálra ítélt Nagy Imre és mártírtársai emléke előtt.

A tárca az MTI-hez eljuttatott kommünikében rámutatott: a jog helyes alkalmazása a békés társadalmi együttélés biztosítéka, és az Igazságügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít e követelmény érvényesülésére. Felidézték: a kommunista rezsim jogtiprásai - így az ország miniszterelnöke ellen hozott ítélet is - megrendítette az igazságszolgáltatásba és a jogrendszerbe vetett közbizalmat.

A koncepciós perek fájdalmas jogsértései a társadalmi megosztás eszközeként használták a jogot, az igazságszolgáltatást pedig az elnyomás eszközévé aljasították, tették hozzá.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. október 03. 14:21
Ugye, dili dani társadalmilag hasznos cselekedete és Mucsi Erika elmarasztalása.
Akitlosz
2014. június 22. 11:32
Kishitűek ezek ott az Igazságügy minisztériumban. Azt hiszik magukról, hogy látják a jövőt több milliárd évre előre. Pedig dehogy. Nagy Imre pedig egy kommunista volt, így nem kár érte, hogy felakasztották a kommunisták. Az csak jó a világnak, ha a kommunisták egymást irtják. Elképesztő,m hogy ilyen kommunista alakokat mint Nagy Imre és Horn Gyula kell még manapság is sztárolni. :-(
thymian
2014. június 22. 11:32
Miféle rendszerváltásról beszélsz? Hol volt ott rendszerváltás, ahol az egypártrendszer működtetője egy betű elhagyásával, víve a pártvagyont, immár demokrataként beülhetett a Parlamentbe? Hogy az elvtársakról ne is beszéljünk, "az egyik bal maradt, a másik jobbra ment". http://www.youtube.com/watch?v=5jykTtv7QVc "Ha a kormánypárt úgy érzi hogy börtönbe kívánják zavarni, akkor nem adta volna át a hatalmat" Miért, mit csinált volna? Maradt volna Európa közepén egyedüli szocialista (kommunista) államként? Na ne tessék viccelni. A zétényi-takács törvény lehetőséget adott volna a felelősök elszámoltatására, de a fidesz is leszavazta, persze a szocik mellett, mert összenő, ami összetartozik.
Apáczai
2014. június 16. 01:54
"Igazságügy: soha többet nem születhet politikai megrendelésre ítélet" És az a rengeteg balliberális gazemberség elsikálása az mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!