Segítek a kormánynak, erre a korrupcióra gondol az Egyesült Államok

2014. november 14. 17:33

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke jó eséllyel nem a zsebében landolt vagy nem landolt milliók miatt lett kiutasítva az Egyesült Államokból, hanem hivatali visszaélés miatt.

2014. november 14. 17:33
Staufenberg Vanda

2011-et írunk, amikor három év után először néz ki úgy, hogy egy amerikai kiemelt adózó (továbbiakban AKA) kilábalt a 2008-as gazdasági világválságból, és tartósan növekedési pályára tudott állni. Augusztusban, a második negyedévről készült jelentések mellett megérkezett egy értesítés arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrzést tart az AKA-nál. A gazdasági osztályon természetesen megijedtek, de minden kért dokumentumot előkészítettek, és várták a revizorokat.

Szeptember végére úgy tűnt, hogy átment a cég a vizsgán. A gazdaságisok mondták, hogy ez egy normálisan működő cég, hogy nem lesz gond, de aki már rontott el adóbevallást, az tudja, hogy ilyenkor mindenki aggódni kezd. A cég - egyszerű dolgozói által is látható - vezetőin érződött a feszültség. Ez félévvel később már jóformán elillant, amikor be nem jelentette a NAV: folytatják a kivizsgálást. ()

Állítólag felajánlották az AKA-nak is, ha fizet ennyit vagy annyit, akkor a partnercégéhez hasonló kedvezményeket kap, ha nem, akkor addig folytatják az ellenőrzést, amíg valami felszínre nem jön. Az AKA egy szigorú hierarchikus rendben működik, bármilyen vállalatvezetést érintő kérdést jóvá kell hagyatni az Egyesült Államokban székelő anyacéggel. ()

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke jó eséllyel nem a zsebében landolt vagy nem landolt milliók miatt lett kiutasítva az Egyesült Államokból, hanem hivatali visszaélés miatt. ()

A NAV-ban kiépült korrupció arra épül, hogy Magyarországon nincsen tiszta cég. Valami hiba mindenhol van. A revizorok arra építettek, hogy találnak valami olyat, amire alapozva keményen befenyíthetnek egy céget. Márpedig melyik cég vezetője mondaná nemet ebben a helyzetben egy olyan ajánlatra, amely nemhogy nem zárja be a vállalatot, de még kedvezményeket is ad? Cserébe mindössze csak egy-két milliócskát kérnek, ami semmi ahhoz képest, hogy lehúzhatják a rolót.

Ebből a történetből is jól látszik, hogy valóban intézményesült a korrupció Magyarországon, amelyről a NAV-elnöke igen is tehet. Nem feltétlenül volt haszonélvezője a korrupciónak, elég, ha csak a hatalmával élt vissza. A gond tehát az, hogy ma Magyarországon hatósági szervek szednek védelmi pénzt, a maffia helyett.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2014. november 17. 09:49
http://www.hir24.hu/poszt-itt-haztaji/2014/11/17/segitsen-bejutni-vida-ildikonak-amerikaba/#sl
kitiltott
2014. november 15. 22:50
NEM RÖHEJ HOGY A BALOLDAL IS CSAK TALÁLgAT? MINDEN NAPRA EGY ÚJ INDOK
Rudy
2014. november 15. 19:27
"Állítólag felajánlották az AKA-nak is, ha fizet ennyit vagy annyit, akkor" Nos, ennek elhangzását kellene BIZONYÍTANI! A többi "komoly géppel írt, névtelen feljelentés.."
Viz Elek
2014. november 15. 15:21
Vida Ildikót éppen azért tették oda, hogy tegye amit tennie kell! Ezért egy illiberális államban kitüntetés jár! Nem is tudom miért tesznek úgy sokan mintha nem tudnák,hogy ugyanez megy a belügynél,az igazságügynél,a médiahatóságnál,sőt a parlamentben is eszerint törvénykeznek./Trafiktörvény 1-2,földtörvény,vasárnapi nyitvatartás, de kár sorolni.Ezek alapján csak azon csodálkozom,hogy ezene törvények kezdeményezőit nem tiltották ki,mert ezeknél már maga a törvény szövege is visszaélésre csábít./
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!