Az amerikai-magyar viszonyokon élcelődik Jon Stewart

2014. december 04. 17:18

Az amerikai nagykövetek kinevezési gyakorlatán és Colleen Bell magyarországi nagykövet szappanoperás múltján élcelődött Jon Stewart amerikai showman, aki egyúttal Orbán Viktort „Putyin-szerű demagóg tagnak” nevezte.

2014. december 04. 17:18

A humoros politikai show-járól ismert Jon Stewart legutóbbi műsorában az amerikai nagykövetek kinevezési gyakorlatán élcelődött: kitért arra, hogy az USA argentínai nagykövete nem beszél spanyolul; míg Magyarországra egy szappanopera-producert, Colleen Bradley Bellt sikerült küldeni, miközben Jon Stewart szerint mindkét ország fontos helyszín, és Magyarországot egy „Putyin-szerű demagóg tag” vezeti. Jon Stewart még az amerikai kormányszóvivő nagykövetek miatti kínos magyarázkodásán (nem tudta megindokolni, mire föl lett Bell a magyarországi nagykövet) is élcelődött egyet.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. december 05. 11:09
Lesajnál bennünket a fél világ,köszi,fidesz!
Zokni
2014. december 05. 08:25
Itt egy további közlemény, amit a szenátor adott le indoklásképpen. (Hogy a valóság is megjelenjen itt.): "..."A demokrácia a jogállamiság tisztelete, a hatalmi ágak szétválasztása, valamint a gazdasági, polgári és vallási szabadságjogok védelme nélkül nemcsak nem kielégítő, hanem veszélyes is. Ez magával hozza szabadság erózióját, a hatalommal való visszaélést, az etnikai megosztottságot és a gazdasági korlátozásokat - ezeknek mind tanúi vagyunk Magyarországon, amióta Orbán miniszterelnök hatalomra került" - írta a republikánus szenátor nyilatkozatában. "Lépéseit Orbán miniszterelnök egy új, az illiberális demokrácián alapuló állammodellre való felhívásban indokolta meg, de elképzelése kihívást jelent az Európai Unió és a NATO alapvető értékeivel szemben. Ezek a szövetségek nemcsak a demokrácia, hanem a jogállamiság, az egyéni szabadság és az alapvető szabadságjogok védelmén is alapulnak. Minden tagországnak elkötelezettnek kell maradnia ezen értékek iránt" - írta John McCain. A szenátor állásfoglalása szerint Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben hatalomra jutása óta "antidemokratikus alkotmányos változásokat" léptettek életbe, "korlátozták" a magyar bíróságok függetlenségét, civil szervezeteken "ütöttek rajta", a civil társadalmat "üldözték", a sajtószabadságot "megnyirbálták", és sok más is történt. "Ezek a lépések veszélyeztetik az intézményi függetlenség, valamint a fékeket és egyensúlyok elveit, amelyek a demokratikus kormányzás ismertetőjelei, és engem mély nyugtalansággal töltöttek el a demokratikus normák magyarországi eróziója miatt" - fogalmazott a szenátor. A közlemény utalt a Velencei Bizottságnak, az EBESZ-nek, a Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű szervezetnek és az Európai Központi Banknak a magyar kormány intézkedéseivel kapcsolatos bírálataira is. McCain emellett rámutatott, hogy ez elmúlt hónapban hat magyarnak tiltották meg az Egyesült Államokba való belépést, és hogy André Goodfriend amerikai ügyvivő ezt a tilalmat figyelmeztetésnek nevezte annak érdekében, hogy vonják vissza azokat a politikai lépéseket, amelyek gyengítik a demokratikus értékeket. Idézte a diplomatát, aki "negatív kiábrándító trendekről" beszélt Magyarországon, valamint "a jogállamiság gyengüléséről, a civil társadalom elleni támadásokról és az átláthatóság hiányáról"..." (Figyelő)
august
2014. december 05. 06:04
A világon ennyire egyformák lennének a reakciók? Már a kinevezéskor nevetségessé kelltenni a kedves jelöltet, meg sem szólalt, egy lépést sem tett, de már vége. Legalább is lerombolták azt amivel egy hivatalt kellő emberi méltósággal el lehet foglalni.. --- Az egyik humoristának volt erre egy jó története, amikor újoncként első fellépésére készült izgatottan egy vidéki helyszinen, lámpalázasan izgulva kiment a szinpadra a mikrofonhoz, -mire egy borízü hang beszólt neki, hogy már most szar vagy... A kedves trendi hazai és világmédia is ezt a gyakorlatot vette át, a kedves bármire jelölt már a kinevezés pillanatától szar és nevetséges..
oskar
2014. december 04. 22:42
Az idősebb Bush nagybátyja beszélt-e magyarul????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!