Misére hívták az Index és a 444.hu fenegyerekeit

2015. november 19. 17:52

Mi történik, ha két nem hívő liberális újságírót elhívnak szentmisére, és utána egy-egy katolikus pappal beszélgetve osztják meg élményeiket?

2015. november 19. 17:52

Ezt próbálta ki a TVShoeShine stábja, mely a Szemlélek blognak beszélt az ötlet hátteréről és céljáról. A sorozatnak szánt vállalkozás első két alanya az Indextől Pándi Balázs, a 444.hu-tól pedig Tamás Bence Gáspár volt.

Tamás Bence Gáspár elmondja, hogy jártában-keltében szívesen betér a templomba, mert nagyon szereti a megnyugtató hangulatát, de ennél sokkal beljebb nem jutunk. Pándi Bence szerint Jézus történelmi személyiség és jó ember volt, de ennél jobban nem érdekli a dolog.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2021. július 24. 22:16
"Ó, jaj, az út lélektől lélekig!" https://www.youtube.com/watch?v=rRvmxdg9IlE
Szúnyog
2018. június 17. 10:57
Disznóknak gyöngyöt? Semmi értelme.
Lóyer
2016. július 27. 21:53
TGM impotens, nincsen purdéja. Amúgy TGM a székely apa-zsidó anya dilemmájában volt már MINDENFÉLE ESZME HÍVE: speciel VALLÁSOS az nem.....:-D
bora
2016. március 05. 10:23
Nekem az az érdekes, hogy mennyi harag és gyűlölet áramlik feléjük. Ez nekem kissé farizeus hozzáállásnak tűnik. Na ez meg a másik. Minden vasárnap megy a prédikáció és az evangéliumi történetek a farizeusokról. Aztán mikor vége, kimegyünk a templomból és mi válunk az újkori farizeusokká. Ítélkezünk, fröcsögünk, minden olyat teszünk, ami pont ellentétes az evangélium szellemiségével. Tudom, ez egy ilyen fórum itt, és ilyen közösség. És azt is, hogy a netes komment terek legtöbbjében ez megy. De különösen pikáns ez akkor, amikor "jókeresztény" emberekből fakad ki ilyesmi. Egyébként meg a hitéletet nem a misénél kell(ene) kezdeni, mert az már valóban a csúcsa az egésznek. Az is igaz, hogy egy életen át nem lehet megélni a gyerekkorben tanult hittanból. És igens vannak nem triviális és emberi ésszel feloldhatatlan kérdések a kereszténységgel, Istennel kapcsolatban is. Jelenleg a bevándorlás és a menekültek is olyan kérdéseket hoznak fel, amikre Magyarországon is a legtöbb keresztény az evangélium tanításával ellentétes válaszokat hoz. Mindegy, szerintem érdekes dolog ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!