Több német menekültszálláson is összeverekedtek a migránsok hétfőn

2015. november 30. 20:58

Az Itzehoe-ban és a Hattersheimben található menekültszállásokon is egymásnak estek a migránsok különböző csoportjai hétfőn. A konfliktus kiváltó oka egyik esetben sem ismert.

2015. november 30. 20:58

Németországban hétfőn is több erőszakos incidensről tájékoztattak a hatóságok a menekültválsággal kapcsolatban. A Schleswig-Holstein tartománybeli Itzehoe-ban működő befogadó állomáson egy csoport szír és egy csoport afgán menedékkérő esett egymásnak. Az összecsapásban nagyjából húszan vettek részt és öten megsérültek. Négy embert kórházba kellett szállítani, kilenc embert őrizetbe vettek. A nyugalmat 50 rendőr bevetésével állították helyre. A konfliktus oka egyelőre ismeretlen.

A Hessen tartományi Hattersheimben nagyjából harmincan verekedtek egy menekültszállássá átalakított tornacsarnokban. Négyen könnyebben megsérültek, két embert őrizetbe vettek. A helyi rendőrség közleménye alapján egyelőre ebben az esetben sem ismert a konfliktus kiváltó oka.

Szinte mindennap van valamilyen konfliktus 

Németországban már több mint 950 ezer menedékkérőt regisztráltak az év eleje óta, és a rendőrség szinte naponta számol be menedékkérőket befogadó állomásokon történt kisebb-nagyobb verekedésekről. Baden-Württemberg tartományban például januártól október végéig csaknem 1500 esetben kellett intézkedni testi sértés miatt – számolt be hétfőn az N24 hírtelevízió.

Általában különböző nemzetiségű csoportok csapnak össze. Szintén jellegzetes, hogy apróságnak tűnő ügyek miatt, például ebédosztáskor előforduló tolakodás nyomán keletkezik tömegverekedés. Szakértők szerint a konfliktusok elsősorban a szállások zsúfoltsága miatt mérgesednek el.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. december 01. 08:44
Ettől elképedtem: "Zsohár Zsuzsanna hatalmas ajándékot kapott a sorstól" Forrás: https://kuruc.info/r/34/151869/ https://www.youtube.com/watch?v=rOxD21YS0kM Ez a nyomorult kurva ezért tenné tönkre Magyarországot, Európát!
vigyor
2015. december 01. 08:15
...miért nem csodálkozom azon, hogy afgánok vannak a verekedők között:-))))) Döbbenet ez a nép.
Agnieszka
2015. december 01. 07:54
Gratulálunk, ez csak a kezdet. Mindenesetre, ez még mindig a német tűréshatár alatt lehet, mert nem tiltakoznak tömegesen.
balbako_
2015. december 01. 06:54
A migránsokkal ezt is importálták. Nem sokáig fogják egymást agyalni, a németeket könnyebb is és szórakoztatóbb is verni erre egyre többen jönnek rá. (És még Allahnak is tetsző)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!