Jogerősen elítélték a Traubisoda-hamisítókat

2016. február 12. 12:18

A Veszprémi Törvényszék bűnösnek mondta ki Salamon és Moses Berkowitz-ot. A büntetőeljárásban a bíróság úgy határozott, hogy a két férfinek és cégüknek folytatólagosan elkövetett áru hamis megjelölése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt összesen több mint 15 millió Ft bírságot kell fizetni. – írja a Magyar Nemzet Online.

2016. február 12. 12:18

Másfél millió, illetve hétszázötvenezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a Traubisoda üdítőital éveken át tartó hamisítása miatt Salamon Berkowitzot és fiát, Moses Berkowitzot a Veszprémi Törvényszék másodfokú, jogerős ítéletével - írta a Magyar Nemzet pénteki számában.

A napokban kihirdetett döntés társtettesként, folytatólagosan elkövetett áru hamis megjelölése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt mondta ki bűnösnek a két vádlottat. A két amerikai férfi családi cégét, a felszámolás alatt álló Tra-Üdi Zrt.-t mint jogi személyt 15 millió forintra büntették.

A büntetőeljárás harmadik vádlottjának ügyét korábban elkülönítették, tavaly februárban a Veszprémi Járásbíróság első fokon őt is elítélte társtettesként, folytatólagosan elkövetett áru hamis megjelölése, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt és 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. Az a döntés fellebbezések hiányában elsőfokon jogerőre emelkedett.

A 2010-ben kezdődött büntetőper adatai szerint a Tra-Üdi Zrt. vezetői az évek során több millió palack olyan üdítőitalt állítottak elő, amely címkéjének, illetve flakonjának megjelenésével sértette az eredeti Traubi védjegyeit.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. március 17. 22:54
Ezért az ítéletért hány évszázadig kellesz kártérítést fizetnünk?
thymian
2016. március 17. 22:54
És a Jobbik van tele bűnözőkkel a cigány szerint. :D
thymian
2016. március 17. 22:54
Tévedsz. A mandiner fideszes szócső, a kiegyensúlyozottság még véletlenül sem található meg. Többször tettem az ajánlóba a miskolci polgármester választási csalásáról a videót, még véletlenül sem foglalkoztak vele.
Békanász a hasadon
2016. február 16. 05:02
Meddig kell még ezzel baszakodni? Jogerősen egy év két hónap börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte a Veszprém Megyei Bíróság Salamon Berkowitzot, a balatonvilágosi üdítőitalgyártó céget megvásárló Centrals Kft. tulajdonosát. A cég 1993 decemberétől társadalombiztosítási járulékbefizetési kötelezettségét önhibájából rendszertelenül, illetve egyáltalán nem teljesítette. Berkowitz mostanában nyilvános rendezvényeken Kovács László szocialista pártelnök, Lamperth Mónika belügyminiszter és Demszky Gábor budapesti főpolgármester társaságában mutatkozott. A Traubisoda védjegy jogosultja Magyarországon a védjegylajstrom szerint a Warimpex AG, így ezen a néven csak az gyárthat és forgalmazhat üdítőitalt, akit erre a Warimpex AG feljogosít. Ilyen engedélye Salamon Berkowitz cégeinek nincs http://mno.hu/migr_1834/salamon-berkowitz-egy-ev-ket-honap-725831
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!