Döntsünk rekordot olvasásban!

2017. március 21. 09:42

Szerdán közös olvasási rekordkísérleten vehetünk részt a Központi Főváros Szabó Ervin Könyvtárban. Csupán tíz percig kell olvasni és nyerni...

2017. március 21. 09:42

Olvasni jó, és mégsem árt, ha újra és újra népszerűsítjük, azaz divatba hozzuk. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kortárs és kedvelt programsorozatának zárásaként 2017. március 22-én, szerdán, 16.30-tól szervezi meg közös olvasási rekordkísérletét a Központi Könyvtár Átriumában (Budapest VIII., Szabó Ervin tér 1.) – írja a hirado.hu.

A hangulatot Rudolf Péter színművész és Balanyi Szilárd zenész, a Quimby együttes billentyűse alapozzák meg egy-egy általuk választott kortárs magyar mű részletének felolvasásával, az eseményt pedig Lévai Balázs író, televíziós műsorvezető moderálja.

Legyen az olvasás közösségi élmény! Várnak minden olvasni szerető gyereket, felnőttet olvasási rekordkísérletükre, ahol tíz percig egyszerre fogja olvasni mindenki a magával hozott kedvenc könyvét. Ezért kérik, hozzon mindenki magával egy könyvet. Aki elfelejtene könyvet hozni, az választhat az általuk felajánlott kötetek közül. A résztvevők színes szilikon karkötőt kapnak ajándékba, melynek felirata: Divatba hozzuk az olvasást! Mutassuk meg, hogy olvasni jó!

Ekkor kerül sor a január és március között hetente új kérdéssorral jelentkező Kortárs és kedvelt online-játék eredményhirdetésére is.

Az első helyezett Amazon Kindle8 e-book olvasót és könyvcsomagot, a 2-4. helyezettek értékes könyvcsomagot nyernek, valamint a játék bármely fordulójában részt vett és a zárórendezvényen jelen lévő játékosok között is kisorsolnak egy-egy könyvcsomagot.

A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma támogatja.

(Fotó: Kallos Bea/MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. május 07. 22:14
Tisztességes célkitűzés, de minden ellene dolgozik. Otthon mesefilmet néznek a gyerekek és nem olvas nekik a szülő. Iskolában ki mondták, hogy Jókai, Mikszáth sőt Arany János! is élvezhetetlen a szókincse miatt a gyereknek. Aztán jön az Internet....Hogyan lesz ebből olvasás? Az unokáimat megpróbálom könyvszeretővé tenni, de már nem vagyok biztos a sikerben. A gyerekeimet "megfertőztem" az olvasással, de az unokákban már nem bízom.
kizökkentidő
2017. március 22. 16:00
"Ha okos gyereket akarsz olvass neki mesét. Ha még okosabbat akarsz olvass neki még több mesét." /Albert Einstein"
yanoo
2017. március 22. 15:52
Ha nem akarod, hogy cigány üljön melléd a moziba, akkor feliratos filmre vegyél jegyet. Most voltam a barátnőmnél Csehországban és ahogy sétáltunk a belvárosba, elszáguldott mellettünk egy cigány.Mondtam neki, hogy nálunk még nem látott senki cigányt tanulóvezető autóban.Kicsit elgondolkodott és azt mondta, hogy így mondom, még ők sem láttak cigányt tanulni autót vezetni. Valószínüleg a gének okozzák, hogy a világ bármilyen szegletében jogosítvánnyal születnek a cigányok.
3M..
2017. március 22. 11:02
Gondolom egy cigány sem lesz az olvasók között. Ők addig isznak és szaporodnak. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!