Több tucat orosz és szakadár tévét hallgattattak el az ukránok

2018. április 20. 08:37

Zavaróadók segítségével blokkoltak több mint 40 orosz, illetve szakadár tévécsatornát Kelet-Ukrajnában – jelentette Petro Porosenko elnöknek az állami kommunikációs és információs védelmi szolgálat vezetője.

2018. április 20. 08:37

Zavaróadók segítségével Ukrajnában sikeresen blokkolták a sugárzását több mint 40 orosz, illetve szakadár tévécsatornának az ország keleti, harcok sújtotta részében – jelentette csütörtökön Petro Porosenko elnöknek az állami kommunikációs és információs védelmi szolgálat vezetője.

Leonyid Jevdocsenko tábornok videokapcsolaton keresztül, a hadműveletek övezetéből bejelentkezve számolt be erről az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) katonai bizottságának kijevi értekezletén. Kifejtette, hogy a frontvonal teljes hosszán felszerelték a zavarókat, aminek köszönhetően a térségben 150 település vált „védetté” az orosz propagandától. Elmondta, hogy a Moszkva támogatta szakadárok területéről sugárzott analóg és digitális adásokat a rendszer egyaránt képes blokkolni. 

Az ülésen részt vevő államfő hozzáfűzte, hogy egyúttal ezek az adók felerősítik az ukrán tévék jeleit, amitől azok tisztábban foghatók.

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy az Oroszország által Ukrajnával szemben indított hibridháborúnak a katonai agresszión és a gazdasági nyomásgyakorláson túl fontos eleme az ukránellenes propaganda és az álhírek terjesztése. Hangsúlyozta, hogy az ilyen típusú veszéllyel és fenyegetéssel szemben az ukrán államnak meg kell tennie a szükséges védelmi lépéseket.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósítása szerint Porosenko megjegyezte: következő lépésként meg kell vizsgálni, miként lehet az internet és a közösségi oldalak segítségével szembeszállni az orosz agresszióval, nem sértve eközben a szólásszabadságot. Ukrajna területének java részén a kábeltévé-szolgáltatók az elmúlt években folyamatosan állították le az orosz televíziók sugárzását, ma már egyetlen orosz csatorna sincs a csomagjaikban.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nataalii
2018. április 21. 20:23
Helló) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek egy férfit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/hyNjk1 webhelyen Ez az oldal felsorolja az elérhetőségem adatait is. :)))
kiss.istvan770
2018. április 21. 07:36
Rendet tehetne már Trump a külügyben és a CIA vezetésében! Ha sikerülne kirúgnia, akik ezt a "nemzeti szocialista", háborús bűnöst az ukrán trónra ültették, akkor csökkenne egy európai háború veszélye.
szancso
2018. április 21. 03:57
Csokisenkó megtett ismét egy lépést az unio felé, hiszen ez is az egyik feltétele a tagságnak, a szólás-és sajtószabadság. Szívesen olvastam volna azt is, hogy bejelenti, oroszországi csoki üzemét átadta Putyinnak. Ja, azt nem lehet, akkor mi lesz az onnan származó profitjával. Szüksége van rá, ha ismét kiakar bérelni egy szigetet, hogy csekély 500ezer dollárért pihenni tudjon.
Akitlosz
2018. április 20. 21:34
Ha ez az Ukrajna nevű ország nem létezne, akkor nem kellene kitalálni. Hozzá képest még Oroszország is a Kánaán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!