Évente több mint kétezer állat kerül az Illatos úti menhelyre

2018. szeptember 22. 09:31

Bár a felelős állattartás szabályait egyre jobban betartják a gazdák, még mindig sok a tennivalója az állatmentőknek, ahogy azt Dódity Gabriella, a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány egyik vezetője fejtette ki szombat reggel az M1 műsorában.

2018. szeptember 22. 09:31

Mintegy 2000 kutyát és macskát visznek be évente a budapesti IX. kerületi Illatos úti telepre – mondta Dódity Gabriella, a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány kuratóriumának tagja szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A kuratóriumi tag elmondta: a befogott állatok egy részének van gazdája, de nagyos sok közülük a leadott és a kóbor állat is.

Közülük sok állat talál gazdát, de előfordul az is, hogy visszaviszik a már kiválasztott kutyát vagy macskát. 

Általánosságban elmondható, hogy egyre többen vannak tisztában a felelős állattartás szabályaival, de még mindig sok a dolguk az állatmentőknek - fűzte hozzá. 

Dódity Gabriella elmondta azt is: vasárnap tartják a Népligetben az örökbefogadott állatok napját, ahol arra buzdítják majd az embereket, hogy fogadjanak be egy kutyát vagy macskát.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. szeptember 22. 21:41
"Közülük sok állat talál gazdát, de előfordul az is, hogy visszaviszik a már kiválasztott kutyát vagy macskát." Elmúlt a húsvét és a gyereknap aztán megunták.
fakutya Bobber
2018. szeptember 22. 15:16
Ugyanezek szaporitják az állatok, basszák ki az utcára, kinozzák meg őket és mérgezik meg. Ugyanez az emberfajta. Aki egy dologban pszichopata az más dologban is az.
fakutya Bobber
2018. szeptember 22. 12:17
Az a baj, hogya proletárdiktatúrában és a rendszerváltással olyan félállati barmok emelkedtek fel - aránylag - anyagilag, akiknek egyébként az istállóban szart pucolni se lenne helyük. Autócsempészésből valutázásból, játékgépekből aránylag meggazdagodott hombárfejű, makkoscipős, susogós, aranyláncos tetvek épitettek ki olyan hálózatot, amelynek tagjai egymást védik és mindenhova jutott közülükk. Sajnos a homo sapiensek közé lakóhelyileg is bekeveredtek, ezért van ilyen szar közhangulat a magyar utcákon, autóutakon, otthonokban - ha egy ilyen a szomszédod, búcsút mondhatsz minden tervednek ami a normális családi életet illeti. Szóval hiába a sok jószándékú fehérember, ha ezek a retkek opni hiján és cselédsorok hiján köztünk élnek és minden jónak keresztbe tesznek. Mérhetetlenül felháborit a legutóbbi eset, ahol a hombárfejű patkány hónapokon át mérgezgette a szomszédja öreg, Illatos útról befogadott kutyáját, és amikor úgy tünt, hogy a kezelés eredményre vezet, valahogy átjuttatott egy hatalmas adag mérget, amitől a kutya többé nem állt fel. A cinikusokat megkérdezném, hogy éreznék magukat, ha a kaputól a házig mindenütt vérben tocsognának és minden erőfeszitésük ellenére a szemük láttára hal meg egy szép, hűséges, kedves, barátságos állat.
fakutya Bobber
2018. szeptember 22. 11:19
Az állatmentők munkája előtt le a kalappal! Azonban hiába találnak szerető gazdit a sintértelepről befogadott kutyának, ha otthonukban sem tudják garantálni a biztonságát. Környékünkön egy hombárfejű, jó kapcsolatokkal - security, rendőrség, önkormányzat - rendelkező személyiségzavaros - utcai harcos - proli évtizedek óta mérgezgeti azoknak a kutyáit, akik nem akarnak neki behódolni. Lehet az menhelyről befogadott kutya, családi kedvenc vagy véreb. A mérgezés mindig alattomos, sunyi munka: soha nincs más bizonyiték, mint maga a megmérgezett állat. Bár mindenki tudja, ki csinálja, a rendőrség soha nem marasztalja el. Itt felmerülnek kérdések: miért vásárolhat bárki gyilkos mérget szabadon, nyilvántartás nélkül? Miért nem lehet ciánkálit vásárolni - ha már. Miért nem tartja be a rendőrség a törvényt, ha egyszer a méreggel visszaélést a btk üldözi. Miért facsarodtak ki úgy az emberi jogok, hogy egy közveszélyes pszichopatát erősebben védenek, mint az ártatlan áldozataikat? Miért a Balkánhoz közelitünk állattartás ügyében harminc éve, nem a nyugathoz, ahonnan számtalan állatvédő jön segiteni és el vannak képedve az itteni állapotokon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!