Hvg.hu: Zaklatási botrány történhetett az Újszínházban is

2019. december 07. 20:02

A főváros Dörner György igazgatónál érdeklődik a történtekről.

2019. december 07. 20:02

A hvg.hu értesülései szerint az Újszínház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. Az eset 2016 elején történt, és a főváros illetékesei azt tudakolják, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, úgy milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okára kérdeznek rá, illetve arra, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére

A lap megkereste Dörner Györgyöt, hogy reagáljon arra, hogy tudomásuk szerint több helyen tettek bejelentést a színházban történt szexuális jellegű visszaélésről. Amikor azt kérdezték tőle, meg tudja-e erősíteni, hogy történt szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, a következőt felelte: »köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok«, majd letette.

A hvg.hu arról értesült, hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától. A lap úgy tudja, hogy a dolgozó jelezte ezt főnökeinek, intézkedés viszont csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt. 

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. december 08. 21:03
Ilyenkor mi a helyzet,nertársak ?! :(
Karácsony Szilvi
2019. december 08. 14:04
Dörnertől az Önkormányzat kér tájékoztatást de Katona vezetőitől nem kért. A Katonában a főpolgármester helyettes asszony szerint " semmi tennivalója nincs", de a Dörnertől beszámolót kér. A Dörner már a választási időben is bökte a karigeri csőrét, meg a többi igazgató, akik nem a moslékkoalíciójuk csápolója. Kérdezd meg karigeri a főnöködet, a fletot, hogy mit kell ill. szabad tenni!!!!! Majd ő elirányít.
Karácsony Szilvi
2019. december 08. 13:50
Beszédes, hogy a hvg.hu és a Budapest Önkormányzata keveri a szart és veri a tam-tamot.
kálmi
2019. december 08. 12:22
Vártam mikor lesz a jobboldali vezetésűeknél hasonló bejelentés, ami kapóra jön a fővárosi önkormányzatnak. Nem kellett sokáig várni. Éppen itt az ideje tényleg rendet tenni ezen a téren, és akkor most már nem lehet ráfogni, hogy csak a ballibeseknél tesz rendet a kormány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!