Jézus kereszthalálával viccelődik a Népszava

2020. április 29. 14:21

Balos humor 2020-ban.

2020. április 29. 14:21
null

A Népszavában megjelent karikatúráját Pápai Gábor közölte blogján.

Összesen 291 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sisteryes
2020. május 02. 11:59
Íme a "művészúr" mosakodása.(nem tudom miért kínzom magam, hogy még a kommenteket is elolvastam, hányingerem lett) Bárki odakommentelhet, hisz a bejegyzése nyilvános (Pápai Gábor Fb oldala) Sorra jönnek ott a karikatúrát igenis viccesnek tartó hozzászólások. Végtelenül szomorú ez a kettős mérce... No itt van szószerint:" A keddi rajzomra meglepően sokan felkapták a fejüket. A személyemet érintő véleményekkel nem foglalkoznék, de mivel a kormánysajtó (oximoron!) egyetlen munkása sem mert lemaradni a lincselésről, magyarázattal tartozom. Nézzük hát, mi van a képen: A képen Müller Cecília közszereplő és egy feszület látható (tehát nem az élő Jézus, hanem egy őt ábrázoló szobor). A rajznak EGY megszólalója van, a tisztifőorvos, aki, ahogy minden eddigi halálesetet, Jézusét is valamilyen alapbetegségre vezeti vissza (ennek voltak kegyeleti, személyiségi jogot sértő példái, diplomata alkoholizmusa, fiatal nő túlsúlya, hogy a kórházi ápoló tragédiájáról ne is beszéljünk). A rajz tehát nem mond semmi olyat Jézusról (és ő sem mond vagy tesz semmi olyat), ami kínos, megalázó lenne számára vagy a hívei számára, ami blaszfémikus lehet. A rajz Müller Cecíliáról mond kritikát. Ez persze nem jelenti feltétlen, hogy nekem van igazam, nevem ellenére nem hiszek a pápai tévedhetetlenségben, de ebben az esetben nem a keresztényektől, hanem Müller Cecíliától kell bocsánatot kérnem. A 888, Vadhajtások, Magyar Nemzet és - Hírlap... az egész habonymédia, blogok és Fb-csoportok, ismerős és ismeretlen kommentelőhegyek. A Vasárnap petíciót indított, a Mindenszó feljelent, a Kötőszó-blog és az Amerikai Népszava meg megvéd. (Kíváncsi leszek a "baráti" médiára, bár a Pesti Srácok olyan szépen emlékezik meg rólam és "szellemi elődeimről", hogy megfordítja a mondást (Akinek ilyen barátai vannak, nincsen szüksége ellenségre): Akinek ilyen ellensége van, nincsen szüksége barátokra. Köszönöm! Volna itt azonban egy Cecília asszonynak is kedvező, mélyebb értelme a rajznak: Jézus javíthatatlan megváltó (volt), amely vállalt halálához vezetett. Ez a megváltás hívők milliárdjait tette követőjévé, tehát függőséget okozott. Melyik igaz keresztény tagadná meg (kakasszóra), hogy szenvedélyes Jézus-függő? Így már szent a béke?"
Sulammit
2020. május 02. 08:12
Akit zavar ez az Istent és embert gyalázás, kérem írja alá ezt a petíciót. https://www.bama.hu/orszag-vilag/peticio-indult-a-keresztenygyalazmao-tartalk-ellen-2448330/
catalina9
2020. május 01. 13:38
A karácsony egy felháborítóan bugyuta mesén alapuló, kínosan nyomasztó hazugságrítus. A karácsony az elnyomó, kizsákmányoló, fallocentrikus, szegénygyűlölő imperialista kapitalizmus emberáldozatokkal dekorált, szenvedéssel és könnyekkel teli, brutális rítusa, a hazugságok orgiája, az oly hőn áhított ideális családmodell tönkretevője, az iszonyat és az enyészet végső diadala az emberiesség felett, a tárgyak és a vagyon véres győzelme az érzelmek felett, gyilkos rettenet. Nyugodtan szard a le a Kisjézust! A szerző: Igen. Bereczky Tamás vagyok, ötvenéves, meleg, HIV fertőzött, volt szerhasználó, elvált, zsidó értelmiségi apa. Bereczky elvtárs Medgyessy elvtárs kedvenc tolmácsa volt, egyébként pedig az SZDSZ barikádjain edződött...nem változott, hát vannak ilyen konok figurák..
catalina9
2020. május 01. 06:55
hát azt már megtanultuk a zsidóktól hemzsegő Charlie Hebdo kapcsán, hogy hogy a liberálisok cinizmusa humornak nevezendő, míg a másokkal szemben meglehetősen érzéketlen zsidók érzékenységét sértő humor az nem más mint fasizmus, antiszemitizmus. Most majd jönnek a jesuisnépszava kitűzőt viselő libsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!