Az EU tiltása ellenére jöhetnek az amerikai filmesek Magyarországra

2020. június 30. 22:56

Szerda délután jelentette be az EU, hogy 15 ország számára megnyitják az unió külső határait, de a 15 országban nincsen benne az Egyesült Államok.

2020. június 30. 22:56
Klág Dávid

„Hiába szavazta meg az EU, hogy az Egyesült Államok számára nem nyitják meg az unió külső határait, Magyarország kivételt tesz azért, hogy amerikai filmesek tudjanak az országban dolgozni, írja a Variety.

Szerda délután jelentette be az Európai Unió, hogy 15 ország számára megnyitják az unió külső határait, de a 15 országban nincsen benne az Egyesült Államok.

A döntés ugyan jogilag nem kötelezi a tagállamokat, de mint írtuk, ha egy ország úgy dönt, hogy az uniós listán kívülről is beenged látogatókat, azzal azt kockáztatja, hogy a többi uniós állam újra megtiltja az ő állampolgárainak a beutazását. Az EU döntése előtt már bejelentették, hogy a nyáron a Dűne című film stábja és több főszereplője is Magyarországra fog jönni, hogy elkezdjék a film pótforgatását.

A Nemzeti Filmintézet vezetője, Káel Csaba nyilatkozta a Varietynek, hogy a magyar veszélyhelyzet elmúltával és az utazási korlátozások fokozatos feloldásával különleges kivételt kaphatnak az EU-n kívülről érkezők, akiknek így nem kell karanténban tölteniük időt a beutazást követően. Káel szerint újraindulnak a nemzetközi projektek, és a produkciók teljes gőzzel megkezdődhetnek. Folytatják a Halo-sorozat, a már említett Dűne, a The Banker's Wife című Amazon-sorozat és a The Nightingale című háborús film munkálatait is.”

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fonak
2020. július 01. 22:09
Ez egyébként még a szabad index ugye? Csak hogy tudjuk...
kiss.istvan770
2020. július 01. 14:04
Az össze-vissza fertőzött migránsok pedig számolatlanul ömölhetnek.
Megtalálta
2020. július 01. 11:46
Az Index dögöljön meg.
villogókékfog
2020. július 01. 10:04
"A döntés ugyan jogilag nem kötelezi a tagállamokat..." Köp, ásít, lapoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!