Egyelőre még Redskins maradhat a Redskins

2020. július 23. 21:30

A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő washingtoni klub egyelőre nem választ új nevet az eddig használt Redskins helyett, azonban a logót megváltoztatja.

2020. július 23. 21:30
null

A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő washingtoni klub egyelőre nem választ új nevet az eddig használt Redskins helyett. Az egyesület csütörtöki közlése szerint így Washington Futballcsapat néven szerepel majd a 2020-as idényben, a döntést pedig azzal indokolta, hogy ezzel időt nyer a végleges új név megtalálására. „Ezzel lehetőség lesz az alapos márkaépítésre, amelybe bevonjuk a jelenlegi és korábbi játékosokat, a szurkolókat, a helyi közösséget és a szponzorokat is” – olvasható a közleményben.

Az 1932-ben alapított egyesület az Egyesült Államokban zajló tüntetéssorozat miatt tíz napja jelentette be, hogy új nevet választ, mivel a Rézbőrűek elnevezés sokak szerint sértő az őslakos indiánokra nézve. A fővárosi klubot hosszú évek óta támadták emiatt, de mindeddig nem történt változás. A tüntetéssorozat hatására aztán július elején a legnagyobb szponzorok – mint például a FedEx, amely 1999-ben 205 millió dollárért szerezte meg a stadion névhasználati jogát – jelezték, megszakíthatják kapcsolatukat az egyesülettel. A Washington megtartja a klub bordó és arany színeit, de a sisakon és a mezen az indián fejet ábrázoló eddigi logó helyett a játékosok mezszáma lesz.

Fotó: MTI/ FR67404 AP/ Nick Wass

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2020. július 24. 22:55
Azért remélem nálunk a Negró cukorka marad Negró, mégha a fényességes nyugaton meg is bolondultak a népek!
robag
2020. július 24. 00:07
Engem az ilyen fokú hülyeség sért, amit ezek művelnek.
Kanmacska
2020. július 23. 23:48
Holnap már minden amerikai őslakosnak niggerré kellene lennie.
atila68
2020. július 23. 21:46
Pont a tisztelet jele egy ilyen név. Balfaxok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!