A Sandhurst Akadémián végzett Orbán Gáspár

2021. január 14. 12:46

A Daily Telegraph január 1-i számában, mely a december 11-i „Sovereign's Parade” ceremóniáról számol be, Orbán Gáspár neve is szerepel.

2021. január 14. 12:46
null

„Alig két hónappal azután, hogy Orbán Gáspár letette az esküt és hivatásos katonává vált, máris megkezdhette tanulmányait a brit katonai elit iskolában. A kilenc hónapos tanmenetet rajta kívül a Honvédelmi Minisztérium (HM) két másik ösztöndíjasa kezdte el. Orbán Viktor fia az adatok alapján december 11-én végzett” – írta meg csütörtök reggel a Telex. 

Az akadémia minden évben háromszor tart ceremóniát a végzettek számára „Sovereign's Parade” néven, mely után a végzettek névsora a Daily Telegraph című napilapban is megjelenik. A december 11-i ceremóniáról január elsején számoltak be, itt szerepelt Orbán Gáspár neve. 

A Telex megjegyzi, hogy a brit katonai elitakadémia, a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) mely a lap szerint a brit diplomáciai „soft power” egyik intézménye is, kilenc hónapos kurzusaához közel 40 millió forintos költségtérítést igényel diákonként. Ezt a továbbképzést Orbán Gáspár másik két magyarral együtt 2019 szeptembere után, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végezte el. A 28 éves Orbán Gáspár katonai pályafutása ugyanebben az évben kezdődött, amikor alapkiképzésen vett részt a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századánál, majd esküjét letéve szerződéses katona lett.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. január 20. 13:45
Orbán Gáspár kapott egy jó felnevelést, erkölcsöt, tartást egy jó családban. Ezért lett jó, akit érdekel népe, hogy az ne zülljön el, fiatal társaival egyben, ez volt a múlt, a vallási közösség, akiket felemeltek, társaival. Mert ki van tekerve a világban a magyar nyaka, többiekével egyben, ezt érezték meg itthon és küldték őt oda, hogy oda hasson a jövőben, hol rendet lehet még tenni fejekben, lelkekben, emberi szívekben! Nem lesz Európa, ha nincs józan ész, szívben szeretet. Neki ez lesz útja, hogy hazajőve újra felemelje népét. Megszüntesse komcsik által generált lezüllést. Rendes, békében élve nőjenek fel, ne csőcselékké lezüllve fiaitok. Ő isteni ember, aki egyszerre él mennybéli és földi létben. Összes emberi bölcsességet megkapta fentről leszületésével. Megkapta hozzá a törekvést, erős kezű apát, ki nem hagyja elveszni népét és gyerekeit, amerre tehetsége és szükség viszi, arra ment, megy. Kell a hazához tisztesség, emberség, mert ennek híján lett hazátok.
Sulammit
2021. január 15. 11:30
Gratulálok, Orbán Gáspárnak! És gratulálok a két másik katonának is, szép teljesítmény volt.
EBart0k
2021. január 14. 22:43
Gratulálok Orbán Gáspárnak.
Krupp Skya
2021. január 14. 21:30
Gyurcsány fia meg a kis létszámút végezte el kétszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!