Joe Biden kormánya humanitárius krízist próbál eltitkolni

2021. március 24. 17:01

Rekordközeli mennyiségű illegális bevándorló próbál bejutni az Egyesült Államokba, mióta Joe Biden átvette az elnökséget.

2021. március 24. 17:01
null

A Biden-kormány intézkedései a nagy szavak, és több látványos akció ellenére egyáltalán nem különböznek a Trump-kormány hasonló rendelkezéseitől, adtuk korábban hírül. Az új, szavakban migráció-párti kormány ugyanúgy visszatoloncol mindenkit, ahogy elődje, kivéve a felügyelet nélkül érkezett gyerekeket, akiket eufémikus kifejezésekkel leírt létesítményekben, a valóságban sátortáborokban tartanak.

Már 15 ezer kiskorú bevándorlót tartanak fogva a bevándorlási hivatalok által használt intézményekben,

viszont a Biden-kormány hatóságai nem engedik a migránstáborok közelébe a sajtó képviselőit

Ugyan Biden nagyszabású bevándorlási csomagot hirdetett, de annak ellenére, hogy kommunikációját a Demokrata Párt balszárnya befolyásolja, a valóságban kizárólag a már évek óta az Egyesült Államokban tartózkodó illegális bevándorlóknak nyújtott kedvezményeket az adminisztráció.

Biden még elődeinél is keményebb határzárat épít

Minden propaganda ellenére a mexikói határon a Biden-adminisztráció is a fokozott határellenőrzés megerősítése mellett tette le a voksot. Ez elképesztő zavarokat eredményez, mert miközben a hivatalos média Biden és tanácsadói migrációpárti propagandájától hangos, az ennek hatására meginduló rekordlétszámú tömegeket az amerikai határőrök ugyanolyan szigorral fordítják vissza, mint a kampányban a mostani kormány képviselőit a hitleri koncentrációs táborokra emlékeztető elődeik.

Ez a valóságban egy „virtuális falat” jelentene, ahol high-tech eszközökkel tudnák drónok, térfigyelő kamerák, hőérzékelők bonyolult rendszerével kiszűrni a bevándorlók titkos útvonalait. 

A mexikói elnök is bírálta a napokban Joe Biden politikáját, és azt mondta: „Az lett az elvárás, hogy Biden elnök kormánya alatt majd jobb ellátásban részesülnek a bevándorlók”. Andres Manuel Lopez Obrador hozzátette: „Ez azt eredményezte, hogy a közép amerikai országokból és a mi országunkból érkező bevándorlók át akarnak kelni a[z amerikai] határon, mivel úgy gondolják, azt most könnyen megtehetik”.

Hiába a járvány: özönlenek a migránsok

Szavait a statisztikák is alátámasztják. Ezek tanúsága szerint

az előző évek azonos időszakához hasonlítva lényegesen magasabb az illegális bevándorlók száma,

és a trend annak ellenére masszívan növekvő, hogy a COVID-járvány második éve világszerte jelentősen csökkenti az illegális határátlépési kísérletek számát.

Biden ellen fordultak saját párttársai

A hír hatására szerdán a Fox News dobta le az első „hírbombát” Joe Biden kormányára, amikor az elnök texasi párttársa felvételek sorát hozta nyilvánosságra. Egy határőr, aki a migránsok „tranzitzónáiban” dolgozik levelet is írt a Fox Newsnak, melyben arról számol be, hogy akad olyan zárkarész (korábban gyerekketrec), melyet eredetileg 80 ember fogva tartására találtak ki, de jelenleg 694 kiskorút tartanak ott mindössze két felnőtt korú őr felügyelete mellett.

– mondta a hírcsatornának.

A kialakult helyzet hatalmas botránnyá kezd dagadni, főleg miután Henry Cuellar, tehát az elnök párttársa fordult a jobboldali médiához. Joe Biden személyesen a kampányban súlyosan kritizálta Donald Trump elnököt mert „gyerekeket tart ketrecekben.” az erős szavak pedig beleragadtak az emberek fülébe. A republikánus elnökjelölt ekkor azzal védekezett, hogy ezt a gyakorlatot nem Trump kezdte, sőt az Obama-éra alatt is hasonlóan járt el a bevándorlási hivatal.

Ezúttal szemmel láthatóan bukik meg a baloldali kettős mérce

Ismeretes, hogy hollywoodi színészek sora árasztotta el olyan képekkel a Twittert ebben az időszakban, mely Trump „gyerekketreceit” az auschwitzi haláltáborhoz hasonlította. Az ízléstelenség felett a média elsiklott, egy hasonló posztért azonban Gina Caranot elbocsátották népszerű szerepéből. Kollégája, Pedro Pascal egyike volt azoknak, akik egy, az Obama-kormány ideje alatt készült, több éves képpel riogattak – minden következmény nélkül. Alexandria Ocasia-Cortez drámai előadása úgyancsak emlékezetes maradt. 

Joe Bidentől ezek után elvárták, hogy radikálisan eltérő politikát fog folytatni elődjéhez képest, ám Biden tétova és határozatlan döntései, médiának tett megfelelési kényszer szülte nyilatkozatai most humanitárius katasztrófához vezettek a mexikói határon. Az egyetlen látszatrendelkezés az volt, hogy a korábbi rácsokat átlátszó plexiüvegekre cserélték, de ez az intézkedés a kialalult helyzet ismeretében kifejezetten dühítő és cinikus sokak számára, miután nemhogy javult volna a Trump és Obama-kormány gyakorlata óta, hanem éppenhogy tragikusan megromlott.

Fotó:  Henry Cuellar,Texas, Demokrata Párt.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. március 24. 20:28
Biden még az elnök vagy Kamala?
Jinx
2021. március 24. 19:55
A világ nagypapája ketrecbe zárja az unokáit?
hopika
2021. március 24. 19:33
border patrol oh yeah
popzene
2021. március 24. 19:00
Vicces, hogy egy olyan ország központi propagandája, ahol már országszerte bergamói állapotok vannak, és világrekorder a halálozás, egy másik ország "humanitárius válsága" miatt aggódik. Rogán szerint ez a jó vonal. Tegnap a Borsban meg az volt az egyik főhír, hogy Brazíliában (!) tombol a járvány. Mondjuk az agyhalott híveknek.ez láthatóan tényleg bejön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!