Biden tanácsadója nem tud arról, hogy az elnök menesztéseket tervezne az afgán helyzet miatt

2021. augusztus 24. 07:19

Az elnök többször is védelmébe vette döntését az amerikai csapatok afganisztáni kivonásáról.

2021. augusztus 24. 07:19
null

Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója hétfőn sajtóértekezleten azt mondta, hogy eddig nem hallott semmi olyasmit, miszerint az elnök menesztéseket tervezne a kialakult afganisztáni helyzet miatt.

A tanácsadó, Jake Sullivan a Fehér Házban arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy Biden tervez-e fegyelmi lépéseket amerikai tisztségviselőkkel szemben azután, hogy Afganisztánban a tálibok meglepetésre villámgyorsan megszállták szinte az egész országot.

Mint mi is megírtuk, Biden többször is védelmébe vette döntését az amerikai csapatok afganisztáni kivonásáról, hozzátéve, hogy vállalja érte a felelősséget. A kivonás nyomán lendültek a tálibok támadásba, és gyorsaságuk meglepte Washingtont is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Susan Walsh

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. augusztus 24. 10:01
Biedent azonnal "impeachment" elé állítani!!!!!
olajfa1
2021. augusztus 24. 09:55
No persze! MER LEGELŐSZÖR IS Biedent KELLENE MENESZTENI!
Kompenzátor
2021. augusztus 24. 08:50
A háttérhatalmat nehéz is lenne menesztenie, márpedig az a felelős a történtekért - az lett az eredmény amit ők előre megterveztek és akartak. Ez nem "fiaskó" volt, csak nem kötötték az emberek orrára, hogy mi a valódi cél.
luzitanxaver
2021. augusztus 24. 08:42
,,Biden többször is védelmébe vette döntését az amerikai csapatok afganisztáni kivonásáról, hozzátéve, hogy vállalja érte a felelősséget,, Mint az a cikk tárgyát képező bejelentésből is világosan látszik. És bizonyára a sorsukra hagyott, felültetett afgánok is maximálisan alá tudják ezt támasztani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!