Falus Ferenc: Már benne vagyunk a negyedik hullámban

2021. augusztus 21. 09:59

A hivatalos tesztek szerint a pozitív esetek száma így is egy hét alatt megnégyszereződött – nyiltatkozta Falus Ferenc az atv-nek.

2021. augusztus 21. 09:59
null

A negyedik hullám küszöbét már egy héttel ezelőtt átléptük, már benne vagyunk. Nagyon keveset tesztelnek Magyarországon, a hivatalos adatok szerint a pozitív tesztek száma így is egy hét alatt a négyszeresére nőtt. Szükség lenne arra, hogy otthon is teszteljük magunkat, más országokban ingyenesen is biztosítanak ilyen tesztet az embereknek – vélte Falus György az ATV Egyenes Beszéd műsorában, ahol Szöllősi Györgyi kérdezte a volt tiszti főorvost. 

Ha bármilyen tünetet tapasztalunk, a leghamarabb teszteltessük magunkat, hiszen a delta variáns tünetei kevésbé elkülöníthetőek egy nyári megfázásétól, vagy akár a szénanátháétól. Ráadásul a delta variánssal sokkal több vírust hordozunk, ezzel meg tudunk mást fertőzni, akkor is, ha mi esetleg enyhe tünetekkel átvészeljük a betegséget – szólított fel az egykori főpolgármester-jelölt. 

Falus Ferenc úgy véli, hogy lelassult az oltási program, az internetes regisztrációs rendszer nem segíti elő ennek az újbóli felgyorsulását, szükség lenne arra, hogy a legkisebb falvakba is elmenjenek, akár kamionokkal, buszokkal, és ott oltsanak, illetve beszéljenek rá embereket arra, hogy felvegyék a vakcinát.

Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gutyanj
2021. augusztus 21. 17:29
Inkább önts egy vödör vizet a fejedre! De forrót.
llnnhegyi
2021. augusztus 21. 17:02
A fenébe! Ne teszteljetek! Oltakozzatok először! Azután,amit akarsz.. ..fagyaszthatsz vizet- jéggé-, ennek a sikhülye Falus Ferencnek!
Bokros Birka
2021. augusztus 21. 14:03
Meg a második jeges vödörbe!
certus
2021. augusztus 21. 13:05
Gyurcsányéknak ilyen "szakértőik" vannak. Az ő kezükbe adnánk az országot, ha ők nyernének. Jó lenne ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!