Német védelmi miniszter: szinte lehetetlen eljutni a tálibok uralma alá került kabuli reptérre

2021. augusztus 23. 15:36

Annegret Kramp-Karrenbauer elmondta: a kabuli nemzetközi repülőtér mellett az afgán főváros lakónegyedeiben is folytatja embermentő műveletét a német hadsereg.

2021. augusztus 23. 15:36
null

Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter a Bild TV-nek elmondta: szinte lehetetlen eljutni a repülőtérre a tálibok uralma alá került Afganisztán fővárosában, ezért ki kell hozni az embereket a reptérre, és a Bundeswehr katonái így is tesznek.

Az orgánum szerint a Bundeswehr különleges bevetési egységének (Kommando Spezialkräfte – KSK) egy alakulata kivitte egy német család három tagját a városból a reptérre. A katonák és a kimentett németek – egy 19 éves müncheni lány az öccsével és az édesanyjával – járművek nélkül, gyalog tették meg az utat. Az akciót egy óra alatt hajtották végre.

A Bundeswehr tízezer embert akar kijuttatni az országból

Annegret Kramp-Karrenbauer a Bild TV-nek nyilatkozva nem erősítette meg a KSK titkos akciójáról szóló értesülést, de nem is cáfolta. Hangsúlyozta, hogy a KSK és a gyorsreagálású hadtest (DSK) ejtőernyős vadász alakulatai, az egészségügyi egységek és a légierő (Luftwaffe) szállítógépein dolgozó katonák mind remek munkát végeznek.

A Bundeswehr egy hete indított műveletet a Kabulban rekedt németek, valamint a hadsereg, a segélyszervezetek és más német szervezetek afgán segítőinek és családjuknak az evakuálására. Tízezer embert akarnak kijuttatni az országból.

Az első héten háromezret mentettek ki az Afganisztánnal szomszédos Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe.

Onnan charterjáratokkal szállítják tovább az embereket Németországba.

(MTI)

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. augusztus 24. 20:06
Ez az Annegret Krampusz se normális, részletesen elmondja, hogy milyen nehéz gyalog kilopni az embereket.Ez a védelmi miniszter? Agyrém!
bagira
2021. augusztus 24. 18:56
Európára is ez vár mint afgánoknál , ha Európát megtöltik betolakodókkal , megszüntetik a nők jogait , a buzi felvonulásokat , iskolában óvodában fajtalankodásra tanítást, a szivárvány zászlót , szóval az erkölcstelenséget hirdető gyurcsány klán moslék koalíció magát nyakazásra ítéli.
bagira
2021. augusztus 24. 18:27
Azé a vietnami és az afgán kimenekítés közt nagy a különbség . Vietnamból először a külföldi csapatokat hozzá tartozókat , amerikai csapatokat kiszolgáló vietnamiakat kimenekítették azután kezdődött el a kormány váltás . Vietnam és Amerika megegyezett pont déli 12 órakor váltás.Afgánoknál az idegenekre ráengedték a vérengző törzsekben élő szabadcsapatokat , semmi megegyezés , sőt Amerika gátolja a kimenekítést. Amerika gyilkoltat.
llnnhegyi
2021. augusztus 24. 18:00
Érdekes észrevételem van. Afganisztan az afgánoké! Kik csodálkoznak ezen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!