Több mint 100 helyszínen razziáztak a rendőrök Romániában, magyarországi csempészfegyvereket keresve

2021. december 09. 10:19

Az akcióban háromszáz rendőr vett részt.

2021. december 09. 10:19
null

Magyarországról Romániába csempészett lőfegyvereket keres a román rendőrség: csütörtökön több mint száz helyszínen, Bukarestben és az ország 36 megyéjében tartottak házkutatást.

Futárszolgálattal érkeztek Romániába

Az országos rendőr-főfelügyelőség (IGPR) közleménye szerint olyan rövid és hosszú csövű lőfegyvereket akarnak kivonni a feketekereskedelmi forgalomból,

amelyek futárszolgálatok közreműködésével érkeztek az országba.

A román rendőrség júliusban kezdett nyomozni egy Magyarországon bejegyzett, online kereskedelmet folytató cég ügyében, amely futárszolgálat közreműködésével romániai magánszemélyeknek adott el speciális engedélyeztetést igénylő lőfegyvereket és lőszert, anélkül, hogy a vámhatóságoknak bejelentette volna a csomag tartalmát, és eleget tett volna a vonatkozó törvényi előírásoknak.

Több mint háromszáz rendőr vett részt az akcióban

Miután a küldemények átjutottak az országhatáron, Romániában több másik futárszolgálat segítségével szállították ki a címzettekhez a küldeményeket. A bukaresti második kerületi ügyészség által irányított csütörtöki házkutatásokhoz több mint háromszáz rendőrt mozgósítottak országszerte. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel történő visszaélés és minősített csempészés gyanújával indult eljárás.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
10mmAuto
2021. december 09. 18:21
A nagy fogás: 53 légpuska, 10 légpisztoly, 22 gázpisztoly, 28 airsoft fegyver, 2 gumilövedékes, 2 számszeríj. Valamint 211 doboz cigaretta, 2 db éles lőszer, 43 petárda, amiket tuti nem a webáruházból rendeltek. Előtte ugyanez volt egy angliai áruházból rendelt cuccokkal. Rendelgetnek szerencsétlenek más országokból, mert náluk a 7,5 Joule alatti légfegyver, gáz-riasztó, softair megszerzéséhez, tartásához is engedély kell. Így próbálják kikerülni a szabályozást. Ha találnak olyan külföldi céget, amelyik nem ismeti a román jogszabályt, cagy ismeri, de hsjlandó postázni, akkor rendelnek tőlük.
olajfa1
2021. december 09. 16:09
No és vizipisztolyokon kívül bármit is találtak?
hakos
2021. december 09. 14:22
Mivel náluk már a tüzijátékból is terrorizmus lesz, ha a hatóságok úgy akarják. Ezért a "speciális engedélyeztetést igénylő lőfegyverek" ilyesmik lehetnek: https://www.katonadolog.hu/legpuskak_legpisztolyok_121/legpisztoly_124
mediator01
2021. december 09. 13:31
Választások lesznek Romániában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!