Diktatúrával a földgolyóért – az Alapjogokért Központ szemléje

2022. január 19. 10:41

Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

2022. január 19. 10:41
null

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy az anyaságot automatikusan összekapcsolni a nőiességgel finoman szólva maradi, és rendkívül kirekesztő. Az Egyesült Államokban ezt szóvá is tette egy transznemű férfi, aki éppen megszülte első gyermekét. Szerinte az ápolók zavarba hozták őt, mivel „anyának” szólították, holott ő férfi.

Női börtönbe került egy férfiként született sorozatgyilkos, aki szökésben léte alatt átoperáltatta magát nővé. Az ügyészség szerint a nemváltása hátterében az állt, hogy így akart elrejtőzni a hatóságok elől. Mikor évekkel később ennek ellenére elkapták, azzal védekezett, hogy a férfi énje volt a tettes: csak az akart gyilkolni, míg az akkor elnyomott női oldala a békére áhítozott.

J. K. Rowling továbbra is célkeresztben van a progresszív-liberálisok távcsövében. Ezúttal a Harry Potter alapján megalakult valós kviddics szövetségek igyekeznek elhatárolódni az írónőtől. Megítélésük szerint Rowling transzellenes kijelentései szembemennek a kviddics progresszív szellemével, ami a nemi egyenlőségre és a befogadásra épül. Végső megoldásként felmerült, hogy a kviddics elnevezéstől is megválnak, csakhogy levehessék a sportágról annak megalkotójának emlékét.

Számontartani a bűnözőket bizony rasszizmus, legalábbis Chicagóban. A helyi BLM aktivisták jogvédő szervezetekkel karöltve sikeresen elérték a rendőrségnél, hogy a városban regisztrált bandatagok névsorából szabadon kitörölhessenek bárkit. A korábban büntetett bandatagokat tartalmazó lista egyetlen „bűne” az volt, hogy több mint 90 százalékban feketéket és latinókat tartalmazott.

Ha Földanya megmentéséről van szó, minden megengedett, akár még a demokrácia sutba vetése is elfogadható – erről szól egy, a Cambrige-i Egyetem kiadásában megjelent tanulmány. A neves egyetem gond nélkül adta a nevét egy olyan íráshoz, amelyben a szerző autoriter megoldásokat promotál annak érdekében, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy miként haladják meg a szépség sztereotipikus megjelenítését a Szépség és a szörny új színházi adaptációjában; a tömegközlekedés használatát népszerűsítő francia autóreklámokról; valamint arról is, hogy mi történik akkor, ha transzneműek indulnak egymás ellen egy úszóversenyen.”

A teljes szemle itt olvasható.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. január 19. 11:25
Hát, az tényleg biztos, hogy a harácsolási és a növekedési mánia alapján működő emberi társadalom nem sokáig lesz életképes, mert az ökoszisztéma kapacitása véges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!