Már novemberben bejegyezték a Transtelex.ro domainnevet?

2022. február 15. 21:18

Azzal párhuzamosan, hogy a Transindex október végén elindította az adományfogadási kampányt, egy magánszemély bejegyezte a romániai internetes domainneveket felügyelő intézménynél (ROTLD) a transtelex.ro domain nevet.

2022. február 15. 21:18
null

 Ahogy megírtuk, huszonhárom évnyi működés után felállt a Transindex teljes szerkesztő csapata. „Itt a vége: felmondott a Transindex teljes szerkesztősége” – írta a Transindex szerkesztősége a portáljukon.

Arról is beszámoltunk, hogy a Media1.hu információi szerint a 23 éve működő erdélyi Transindex.ro tömeges távozással, egyszerre, a keddi napon felmondó munkatársai a magyar Index.hu egykori munkatársai által 2020-ban megalapított Telex.hu stábjával fognak közösen együtt dolgozni. A Media1 úgy tudja, mielőtt a Transindex teljes csapata beadta a felmondását, a kérdés lényegében már előre eldőlt arról, merre folytatják karrierjüket a jövőben.

Azonban van itt más érdekesség is: a média1 szúrta ki, hogy azzal párhuzamosan, hogy a Transindex október végén elindította az adományfogadási kampányt,

egy magánszemély bejegyezte a romániai internetes domainneveket felügyelő intézménynél (ROTLD) a transtelex.ro domainnevet.

Ami viszont arra enged következtetni, hogy nem a bizonytalanságba ment tovább az adománykérő Transindex, hanem kezdettől fogva eltervezték a hogyantovábbot. A Transtelex név nem véletlen, különösen annak fényében, hogy az utóbbi hónapokban több, a magyarországi Telex.hu-val közös projektet bonyolítottak le, amelyek itt is, ott is megjelentek” – jegyzi meg Fall Sándor, a Főtér.ro főszerkesztője.

Mindez azért érdekes, mert tavaly októberben a Transindex az olvasói segítségét kérte, mondván, hogy ellehetetlenült a portál anyagi helyzete, elapadtak az addigi finanszírozási források. Az adakozás beindult, állításuk szerint a felmondás napjáig, február 15-éig 91 797 lej folyt be a Transindexet társtulajdonló Media Index Egyesület bankszámlájára – magyarázza a portál.

Kép: Főtér.ro

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. február 16. 10:21
transtelex cisztelex queertelex dragtelex ...
Prominet
2022. február 16. 06:07
Nincs hálózat csak véletlenek mi... rohadtul nyeregben érzik magukat a liberálisok, hogy még a látszatra sem nagyon adnak. Vagy ennyire hülyék... vagy mindkettő...
Pierre
2022. február 16. 02:19
tudni lehetett, hogy orbán ellehetetleníti az erdélyiek független sajtóját is.
Akitlosz
2022. február 15. 22:47
"Már novemberben bejegyezték a Transtelex.ro domain nevet?" Ezt kérdezi a Mandiner az olvasóitól? A szokásos bugyuta kérdéseknél is bugyutább. Aki nem ért ahhoz, amiről cikket akar írni ő előbb tájékozódjon! Itt tessék kérdezgelődni! https://www.gyakorikerdesek.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!