Ki akarják zárni pártjából a volt német kancellárt

2022. április 27. 09:16

Saskia Esken, az SPD elnöke kedden felszólította Schrödert, hogy lépjen ki a pártból.

2022. április 27. 09:16
null

Kizárhatják a szociáldemokrata pártból (SPD) Gerhard Schröder volt német kancellárt, aki 2005-ös választási veresége óta lelkes lobbistája az orosz érdekeknek Németországban, és az ukrajnai háború kirobbanása után sem hajlandó elhatárolódni az orosz elnöktől − írta meg a The New York Times.

A CDU parlamenti képviselője, Tilman Kuban

Németország szégyenének nevezte Schröder oroszországi kapcsolatait.

Franiska Davies történész olyan szavakkal jellemezte Schrödert, mint „megalomán, nárcisztikus, empátia nélküli, korrupt és kapzsi”, egy kelet-európai ügyekkel foglalkozó professzor, Jan Behrends pedig amiatt értetlenkedett, hogy az SPD hogyan tűrhet meg ilyen embert a soraiban.

Saskia Esken, az SPD elnöke kedden felszólította Schrödert, hogy lépjen ki a pártból, és kijelentette: Schröder már évek óta üzletemberként cselekszik, és nem lehet többé államférfiként vagy egykori kancellárként tekinteni rá. Michelle Münterfering, az SPD parlamenti képviselője szerint a pártnak nem szabad elfogadnia Schrödertől egyetlen cent tagsági díjat sem, és meg kell vizsgálni a pártból való kizárásának lehetőségét is.

A szintén SPD-s Thomas Losse-Müller a Spiegelnek úgy vélekedett:

Schrödernek már nincs politikai szerepe,

így amikor megszólal, akkor az oroszok által fizetett lobbistaként teszi − közölte a lap.

 

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. április 27. 13:44
aztán nagyon megijed tőle!
VeJoLa
2022. április 27. 11:04
Az SPD szégyenebbnél szégyenebb percpolitikuskái anglo-amerikai kézivezérlésre működnek.
Dezsőke
2022. április 27. 10:16
Fontos kérdés!
villogókékfog
2022. április 27. 09:36
"Németország szégyenének nevezte Schröder oroszországi kapcsolatait." Bezzeg az északi áramlat egy, kettő milyen jól jött... Most már akkor mégsem volt jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!