Megrázó felvétel a terézvárosi házomlásról (videó)

2022. június 27. 13:42

Volt olyan járókelő, akinek másodperceken múlt az élete.

2022. június 27. 13:42
null

Megrázó felvételt osztott meg közösségi oldalán a Terézvárosban történt házomlásról a Népszava. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfő délelőtt leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a VI. kerületi Jókai utcában. A törmelék az utcára és a járdára hullott, hatalmas port kavarva az épület közelében.

A közzétett felvételen az is látható többek között, hogy egy járókelő élete a másodpercek töredékén múlt, épp időben el tudott szaladni az alázúduló törmelék elöl.

Az önkormányzat minden segítséget megad a lakóknak

Az MTI-nek a kerület polgármestere elmondta, az átalakítás alatt álló tetőtérben néhány hete tűzeset történt. Soproni Tamás jelezte azt is, hogy

egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek,

amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik.

Egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba

 A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 csatorna műsorában.

Győrfi Pál hozzátette, három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték.

A legutóbbi értesülések szerint a házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze is megsérült, aki éppen munkahelyére tartott.

A romokat keresőkutyákkal is átvizsgálják.

Nyitókép: Képernyőfotó 

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. június 27. 17:17
Eddig tartott ez a felelőtlen emeletráépítési mánia. Budapest városképének megerőszakolása. Innentől a felelősök részére börtönbővítésekkel foglalkozunk.
pumuklik
2022. június 27. 16:12
Kíváncsi lennék az organizációs és munkavédelmi tervre. Egy ilyen építkezésen minimális előírás a járda és a fél úttest lezárása! E nélkül bontási- és építési engedély nem adható ki!
Osztap Bender
2022. június 27. 16:01
Vajon az "illetékes elvtárs", aki kiadta az engedélyeket, mennyit kapott (a befektetőtől) és mennyit fog majd kapni. (a bíróságtól) Bár bizonyos jelleggel rendelkező egyedeket a magyar bíróságokon "nem szokás" felelősségre vonni. Jogos a 2 pont, azokra gondoltam.
Krupp Skya
2022. június 27. 15:57
A Rákosi rendszerben már fel lenne kötve a VI. VII. VIII. IX. kerületi polgármester a főpolgármesterrel együtt. Megkockáztatom Orbán már újra is temette volna őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!