A Levegő Munkacsoport kitiltaná vasárnaponként Budapest belvárosából az autókat

2022. szeptember 25. 19:42

A szervezet elnöke szerint külföldön már bebizonyosodott, hogy az autók városokból való kitiltása működik.

2022. szeptember 25. 19:42
null

A Nemzetközi Energiaügynökség legfrissebb állásfoglalása szerint azt javasolják, hogy a vasárnapok a jövőben autómentesek legyenek, emellé állt be a Levegő Munkacsoport, melynek elnöke azt mondta, külföldön már bebizonyosodott, hogy az autók városokból való kitiltása működik, ennélfogva támogatja a Nemzetközi Energiaügynökség törekvését.

Párizsban és Brüsszelben is – igaz, hogy nem minden vasárnap, de – már volt olyan alkalom, amikor a város nagy részét lezárták a személyautók elől”

– ismertette az InfoRádióban Lukács András, aki szerint ekkor csak a tömegközlekedés, a taxik és a közszolgáltatásokat végző járművek közlekedhettek és ez teljesen megvalósítható szerinte. 

Úgy véli, az emberek gyorsan feltalálják magukat az új helyzetben, szívesen sétálnak, kerékpároznak, tömegközlekedést használnak vagy elnapolják utazásukat. 

Ez egy fellélegzés is a városnak, sokkal kisebb lesz a légszennyezés, nagyon sok szempontból előnyös”

– fogalmazott a Levegő Munkacsoport elnöke, aki többször is elmondta, vasárnaponként kitiltaná az autókat Budapest belvárosából. 

Állítása szerint mindenképpen megérne egy kísérletet az autók kitiltása, hiába nagy az ellenállás. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy online közzétett videóban beszélt arról korábban, hogy a korlátozásra nincs szükség. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zarkakis
2022. szeptember 26. 17:35
Ezek a világmegváltók azért azt mindig elfelejtik, hogy a városban nem csak iroda van, ahova ők - gondolom - autóval főleg bejárnak ilyeneken agyalni, hanem mi belvárosiak, akik, ha a hét végén el akarunk menni gyerekkel nagyszülővel, sok cuccal valahova, mégiscsak jó, ha tudunk autózni. De már látom, hogy kell egy villany kisautó bentre, meg egy böszme vonóhorgos leparkolva a városszélre, ha Adriára megyünk, a kettő között meg Bubizni kell majd, vagy inkább bérelt Cargo biciklivel kiszállítani a több tucat szatyrot, élelmiszert. - Ja nem.. a Dunap Plázsra kell menni Limoval, oda úgysem fognak tudni bejönni a vidékiek akkor.
NTLLK
2022. szeptember 26. 15:51
Levegő munkacsoport... Már az elnevezés is tiszta körmönfont agyalmány.
airmax
2022. szeptember 26. 13:29
A levegő munkacsoport idióta, ha ezt akarja... Hét végén semmi probléma a forgalommal Különösebb szennyezés sincs a belvárosban, mert nincs jóformán autóforgalom... A belvárosban lakók ilyenkor tudnak egyáltalán autóba ülni és elmenni ide-oda... Tiltsák ki hét közben vagy maradjanak csöndben...
balbako_
2022. szeptember 26. 12:02
Az önkormányzati választásokkor kéretik ezeket az écákat figyelembe venni és végre olyan embereket tenni a polgármesteri székekbe, akik nem ideákat kergetnek, hanem a települést vezetnek az emberek érdekében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!