Németország stratégiai érdeke a béke Oroszországgal – itt a Reakció Plusz

2022. szeptember 30. 12:07

Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal Pócza Istvánnal és Kohán Mátyással. Vendég: Prőhle Gergely.

2022. szeptember 30. 12:07
null

***

Ki robbantotta fel az Észak Áramlatot? Mi a valós német érdek az oroszokkal szembeni szankciókban? Franciák vagy oroszok – melyik a legfontosabb német stratégiai kapcsolat? Merkel-nosztalgia – avagy régen tényleg minden jobb volt? Többek között ezekről a beszélgettünk Prőhle Gergely korábbi berlini nagykövettel, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatójával.

A műsor podcast formában itt érhető el. 
 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2022. szeptember 30. 17:49
"Németország stratégiai érdeke a béke Oroszországgal" Az országnak igen. A bárónőnek nem.
Kanyar
2022. szeptember 30. 16:57
Azt a kérdést is fel kell tenni, hogy melyik ország az, akinek nem okoz súlyos problémát, ha bizonyítást nyer, hogy ő tette. Ez biztosan nem az USA...
csulak
2022. szeptember 30. 16:54
mindenesetre az ellenkezojet csinaljak
szidónia
2022. szeptember 30. 15:10
Igen jónak és tárgyilagosnak tartom a beszélgetést. Egy, szerintem igen fontos, "puha" fegyverről nem esett szó: Németország visszavonta az Államelnökkel kezdve minden szinten a barátságot Oroszországgal. Felmondta " gekündigt" a barátságot visszamenőleg 40 és több évre. Ez magyar ésszel és jogilag is nehezen felfogható cselekvés volt. Nem olyan, amit az aktuális események hirtelen sugallanak. Jót tenne a műsornak egy kis " feszítés" és szorosabb vezetés, esetleg időcsökkentés, ha a fiatalabb generációt is el akarják érni és megtartani. Köszönöm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!