New York Times: Európa orosz gáz nélkül készül a télre

2022. november 02. 09:33

Az amerikai lap részletes összefoglalót írt arról, hogy teljes átalakulást indított el Európa energiatermelésében Oroszország energiapolitikája.

2022. november 02. 09:33
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök stratégiája, hogy az energiahordozókat használja fegyverként az Ukrajnát támogató országok ellen teljes átalakulást indított el Európa energiatermelésében – írja cikkében a New York Times.

Azzal folytatták, hogy többek közt Dánia, az Egyesült Királyság és Magyarország is növeli saját földgázkitermelését a környezetvédő csoportok tiltakozása ellenére, Hollandia pedig későbbre halasztotta a Groningen gázmező lezárását.

Listázták azt a 11 európai államot, köztük Németországot, Észtországot és Finnországot, melyek összesen 18 LNG-terminált építenek. Ezen létesítmények segítségével a tengeren túlról lehet importálni cseppfolyósított földgázt.

Nyitókép: Kenzo Tribouillard/AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. november 02. 12:00
A cseppfolyósított gáz a vezetékes helyett olyan, mintha lajtos kocsiban hoznák a vizet az óceán túlsó partjáról a vezetéken levő csap megnyitása helyett. Ezt a folyadékot pedig előbb még cseppfolyósítani is kell, tehát lényegében a tengerentúli párából kondenzált vizet importáljuk
Gentry69
2022. november 02. 11:45
"Feltéve persze hogy nyugati technológia nélkül meg tudják építeni." Lassan ott tartunk, hogy a NY. nem tud létezni Kína nélkül.
pipa89
2022. november 02. 11:39
Idióták! Mégis milyen gáz van a gáztározókban????? Indiából és Kínából vett orosz gáz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Totál szétFOSsák a nyugatiak agyát, átmossák ezzel a hazugság maszlaggal! Ebből háború lesz, meglehet a legnagyobb eddigi háború... A német, a francia etc. átlagember tájékozatlan, azt sem tudja mi történik.
Namond
2022. november 02. 11:06
Ah, az Északi Áramlat elleni szabotázs nem is befolyásol semmit, igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!