A Transzparens Újságírásért Alapítvány médiafigyelő delegációt küld Erdélybe

2022. november 21. 17:59

Az alapítvány a legjelentősebb román és magyar nyelvű médiumok felkeresésével, illetve külhoni magyarok körében végzett fókuszcsoportos kutatások segítségével vizsgálja majd a román média helyzetét.

2022. november 21. 17:59
null

A 2022-es országgyűlési választások alkalmával független nemzetközi Választási Médiafigyelő Delegációt szerveztek annak érdekében, hogy megfigyeljék a magyar média működését a választási időszakban. Most elmezőik azt kutatják, hogy a román média milyen érdekek mentén polarizálódik.

Magyarországon az Alapítvány szerint kijelenthető, hogy a médiát az esetek túlnyomó többségében politikai érdekek polarizálják. Az alapítvány munkatársai most arra kíváncsiak, hogy Romániában ezen túl megfigyelhető e tendenciálisan az, hogy a román nyelvű lapok más fénytörésen keresztül számolnak be bizonyos ügyekről, mint a magyar nyelvű lapok.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány Erdélyben élő fiatal magyarokkal fog fókuszcsoportos vizsgálatot végezni, hogy megtudja, az ott felnövő fiatal generáció milyen forrásokból tájékozódik és hogyan ítéli meg a román média helyzetét –írták közleményükben. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coollog
2022. november 21. 20:46
"Magyarországon az Alapítvány szerint kijelenthető, hogy a médiát az esetek túlnyomó többségében politikai érdekek polarizálják." Brit tudósok szerint pedig a kút belseje nedvesebb a külsejénél.
Pierre
2022. november 21. 19:53
nyomjatok a diszlajkokat, ner-kutyak! Fel sem fogjatok, hogy ez a vegtelenul cinikus elnevezesu szervezet orban alcivil halozataba tartozik. Nem igazi szakmai szervezet.
Osztap Bender
2022. november 21. 18:40
Csupa zsidókat, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!