Osztrák lavina: csodával határos, hogy senki sem vesztette életét

2022. december 26. 11:25

A mentésben résztvevők az összes áldozatot élve tudták kimenteni, négyen sérültek meg, egyikük súlyosan.

2022. december 26. 11:25
null

Mint arról vasárnap már lapunkban beszámoltunk, vasárnap délután három óra magasságában zúdult le a lavina a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében. A hótömeg tíz embert temetett maga alá. Hétfőre kiderült, az összes betemetett síelő túlélte a balesetet. 

Hétfő hajnalban hivatalosan is megerősítették az osztrák hatóságok, hogy az összes bajbajutott előkerült, senkit nem keresnek eltűntként. A tíz ember közül hatan sérülések nélkül megúszták, hárman könnyebben, egy ember pedig súlyosan megsérült, őt az innsbrucki kórházba vitték mentőhelikopterrel. Az egyik könnyebb sérült saját maga ki tudott szabadulni a hó alól és önerőből elment Bludenz város kórházába.  

Kétszáznál is többen vettek részt az egész éjjel tartó kutatómunkák során, melyhez keresőkutyákat és helikoptereket is bevontak. 

Nyitókép: Daniel LIEBL / APA / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2022. december 26. 14:33
A migránsok meg ugye nincsenek. Tehát azok maradhatnak a hó alatt.
Odone Ricci
2022. december 26. 12:48
A hirtelen meleghullám okozta a lavinát. Vigyázni kell, mert új évig plusz pár fokot mérnek még az alpesi térségben is. A palermói Mondello strandon tegnap 22 fokot mértek és pár bátrabb bement a vízbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!