Elon Musk rakétája viszi majd a világűrbe a magyar kisműholdat

2022. december 07. 08:33

A pályára állítás várható időpontja 2023 májusa lesz.

2022. december 07. 08:33
null

Elon Musk amerikai üzletember rakétája viszi majd a világűrbe a magyar kisműholdat – közölte az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel. Mint írták, az NMHH feltett célja, hogy

támogassa a szárnyait bontogató hazai űripart, valamint az űrtudományok oktatását.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával elkészült és útjára indult az MRC-100, a legújabb műegyetemi kisműhold. A legújabb műegyetemi űreszköz 5x5x15 centiméter méretével a SMOG-sorozat legnagyobb darabja, ami a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék oktatói, kutatói és hallgatói hároméves közös munkájának eredményeként jött létre. A pályára állítás várható időpontja 2023 májusa lesz – áll a közleményben.

(MTI)

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. december 07. 17:42
Valami komoly űreszközt is készíthetne már Magyarország, amely tudományos kutatásokat végez, ami bekerül a történelembe. Ezek az apró kockajátékok tanulni jók. Túl sokat mondok, 200 milliárd forintból nagyon komoly űrjárgányt lehetne összehozni. Elon Musk full extrás Falcon Heavy rakétája sem lehet drágább 40 milliárd forintnál Földre vissza nem térő egyszeri használat esetén sem. Na olyan űreszközt lenne jó csinálni egyet, amihez ilyen rakéta kell. Ennek van értelme. Apró kockákat pakolni Föld körüli pályára űrszemétnek a gyakorláson és a tanuláson kívül sokkal több értelme nincsen.
Lord Vader
2022. december 07. 15:57
Remélem ez a rakéta nem robban le útközben, mint ennek a "zseninek" a Teslái...
Szabó Tamás
2022. december 07. 10:43
"...Elon Musk rakétája viszi majd a világűrbe a magyar kisműholdat..." Bátor, ez a kis műhold...
Hannibal
2022. december 07. 08:44
Egy katonainak jobban örülnék, de hát kicsivel kell kezdeni. :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!