A hazája egy normális hely, őt fogja igazolni a történelem – így (is) ír az amerikai sajtó Orbán Viktorról

2023. január 18. 11:23

A közelmúltban több olyan írás is megjelent az amerikai sajtóban, amely a konzervatív gondolkodók figyelmébe ajánlja Orbán Viktor politikáját és Magyarország stratégiáját. Rod Dreher szerint a történelem a jobboldali magyar kormányfőt igazolja majd.

2023. január 18. 11:23
null

Magyarország normális hely

Az LMBTQ- és woke-propagandával a legnagyobb baj a telhetetlensége, írta a minap megjelent cikkében Rod Dreher. Az American Conservative Budapesten élő szerzője úgy látja, Magyarországról nézve az Egyesült Államok radikális helynek tűnik, miközben az amerikai média és a washingtoni politika előszeretettel állítja be Magyarországot fasiszta államként. 

Saját tapasztalata szerint azonban Magyarország „normális hely” abban az értelemben, ahogy az Egyesült Államok is volt, mielőtt elveszítette az eszét. „Ha egy amerikai ma Közép-Európába látogat, megtapasztalja, milyen őrület lett úrrá saját országában” – mutat rá a realitásokra Dreher. 

Úgy értékeli, a konzervatív politikusoknak dönteniük kell, és vagy követik Orbán Viktort, aki határozottan kiáll a családok és a józan ész mellett, vagy belenyugszanak a gyermekek arcába buborékokat fújó LMBTQ-propagandisták akaratába. Minderről itt olvashat bővebben.

Orbánt igazolni fogja a történelem

Dreher egy másik írásában az ukrajnai háborúval kapcsolatban arról értekezik, hogy miközben az Amerikai Egyesült Államok kormánya fokozza az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatást, az USA fegyverkészletei olyan mértékben lecsökkentek, hogy hamarosan hiány állhat elő lőszerekből. 

Meglátása szerint a következő hat hónapon belül az Egyesült Államoknak döntenie kell, hogy saját magát vagy Ukrajnát fegyverezze fel a jelentett fegyverhiány miatt. Megjegyzi, a friss hírek hallatán egyre több republikánus politikus követeli hangosan a Biden-adminisztrációtól, hogy gondolja újra politikáját és azt, hogy készüljön pontos terv a katonai támogatás mértékéről. 

Írásában kitekintést tesz: leszögezi, hogy 

mostanáig Orbán Viktor magyar miniszterelnök az egyetlen európai vezető, aki békét követel.

„Őt fogja igazolni a történelem. Nem kell egyetérteni a magyar kormányfővel, de legalább meg kellene hallgatni őt” – írja Dreher. 

 

Amerikai lap: Orbánt igazolni fogja a történelem

A washingtoni kormány fokozza az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatást. Ugyanakkor az USA fegyverkészletei olyan mértékben lecsökkentek, hogy hamarosan hiány állhat elő lőszerekből - erről tájékoztatott szerdán a The American Conservative. A fegyverhiányra a haditengerészet hívta fel a figyelmet.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. január 18. 17:08
így igaz! és meg is tartjuk!
az ember
2023. január 18. 15:01
A bércikkezők a cikk tartalmát nem tudják vitatni, mert azt nem lehet. Az igazság a fontos.
dezilluzionista
2023. január 18. 14:30
Bércikk.
Namond
2023. január 18. 14:26
Vajon a kormányinfón a FOS képviselői fel merik kérdezni, az őszinte arcú Gulyás minisztert, hogy Rod Dreher mekkora kormányzati támogatást kapott tavaly és fog kapni idén és mit tett, fog tenni érte? Mindenesetre Korányi Dávid megdolgozott a Fővárosi Önkormányzattól kapott pénzéért, kb 30 millióért hozott 3 milliárdot, dollárban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!