Emléktáblát állítanak Tamás Gáspár Miklósnak

2023. január 19. 14:19

A filozófus Nádor utcai otthonánál áll majd a tábla.

2023. január 19. 14:19
null

Emléktáblát állítanak Tamás Gáspár Miklósnak a belvárosban. Kovács Alex Gábor, az V. kerület Tiéd a Belváros nevű ellenzéki frakciójának vezetője számolt be a hírről. Mint a frakcióvezető írja, a képviselőcsoport kezdeményezését nemcsak Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester, és a képviselő-testület többi tagja támogatta, de egyebek mellett a XXI. Század Társaság, a Bibó István Közéleti Társaság, a Belvárosi Szabadegyetem Egyesület, Csárdi Antal, Belváros-Lipótváros országgyűlési képviselője, valamint Hajdu Tibor történész is.

Meghalt Tamás Gáspár Miklós

Elhunyt Tamás Gáspár Miklós filozófus, közíró, a demokratikus ellenzék egykori oszlopos tagja, az első szabadon választott parlament képviselője, 74 éves volt - számol be a 24.hu. A portál azt is megírja, hogy Tamás Gáspár Miklós 1948. november 28-án született Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen szerzett filozófiai diplomát 1972-ben.

Nyitókép: Facebook

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitipalmo
2023. január 21. 10:28
Csak úgy halkan kérdezem, a jobboldal miért van elájulva a munkásságáról, nagyságától, hiszen mi den második szava velük a fasiszta volt, még orbit is fasiztázta. Mindenki az volt ak i tőle jobbra volt. A történészek dolga már feldolgozni a múltját romániában, jött, vagy küldték?
pesszimista
2023. január 20. 23:27
Bulvárba illő kérdés: vajon ki örököli TGM csontvégű sétapálcáját , amellyel mélyen konzervatív korszakában SZDSZ-es képviselőként virított Bpest utcáin.
Jooee
2023. január 20. 17:54
Nem kéne!
Vén Csataló
2023. január 20. 10:41
Szentté avatás - libsi módra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!