Amerikai lap: Orbánt igazolni fogja a történelem

2023. január 13. 15:19

Rod Dreher szerint a következő hat hónapon belül az USA-nak döntenie kell, hogy saját magát vagy Ukrajnát fegyverzi fel.

2023. január 13. 15:19
null

A washingtoni kormány fokozza az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatást. Ugyanakkor az USA fegyverkészletei olyan mértékben lecsökkentek, hogy hamarosan hiány állhat elő lőszerekből – erről tájékoztatott szerdán a The American Conservative.

A fegyverhiányra a haditengerészet hívta fel a figyelmet. A következő hat hónapon belül

az Egyesült Államoknak döntenie kell, hogy saját magát vagy Ukrajnát fegyverezze fel a jelentett fegyverhiány miatt.

Nem véletlen, hogy a hír hallatán egyre több republikánus politikus követeli az eddig átadott fegyverek pontos jegyzékét, és azt, hogy készüljön pontos terv a katonai támogatás mértékéről. Az észak-karolinai Dan Bishop republikánus képviselő a következő nyilatkozatot tette ezzel kapcsolatban: „A kongresszus tavaly február óta több mint 100 milliárd dolláros támogatást adott ki Ukrajnának,

Véleménycikke végén Rod Dreher kiemeli, hogy mostanáig Orbán Viktor magyar miniszterelnök az egyetlen európai vezető, aki békét követel. Őt fogja igazolni a történelem. Nem kell egyetérteni a magyar kormányfővel, de legalább meg kellene hallgatni őt – véli Dreher.

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 366 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2023. január 15. 11:13
Milyen történelem? Az, aminek 30 éve vége?
pipa89
2023. január 15. 10:58
Mára a kisember szintjére is leszűrődött a világ működésének valósága. A legfontosabb konklúzió, ami a jenki és a nyugat-európai nép számára levonandó, hogy ha nem csapnak oda, ahová kell, még nagyobb árat kell fizetniük, mert ezek nem állnak meg Európa gyarmatosításánál, lángba is borítják! Ezt a pénzhatalmi-háborúzós rdsz-t a gyökerénél fogva kell kihúzni...különben nem lesz egy zúg, ahová a normalitás meghúzhatja magát!
artojan
2023. január 14. 15:58
Már igazolta 2015 migráns invázó elleni lépések ,bankadó,rezsicsökkentés .Ezeket több európai állam átvette.Olyanok is akik először degradálóan nyilatkoztak róluk.
kérdés
2023. január 14. 14:31
Amit a darabban gondolkodók rendre elfelejtenek, mint fő szempontot: nem az a lényeg, hogy mennyi, hanem hogy milyen. Működjön jól a gazdaság, biztonságos-békességes helyzete, kilátásai legyenek nemzetnek, hazának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!