A zöld színt gyakran, de az áremeléseket például nem említette évértékelőjében Karácsony Gergely

2023. február 17. 11:11

Beszédes.

2023. február 17. 11:11
null

Egy zöld városvezetésnek nemcsak azokat kell képviselnie, akik aggódnak a világvégéért, hanem azokat is, akik a hónap vége miatt aggódnak – mondta Karácsony Gergely a Párbeszéd évértékelő videójában, hozzátéve, hogy az elmúlt bő három évben minden egyes lépésük arról szólt, hogy tegyék Budapestet egy szolidárisabb és zöldebb várossá.

Ezért vezettük be a fővárosi rezsitámogatási rendszert, amit már több mint tízezer háztartás igényelt, és ezért a száguldó infláció ellenére sem emeltük már több mint tíz éve a közösségi közlekedés árait, sőt ingyenessé tettük azt a tizennégy évnél fiatalabbak és az álláskeresők számára, sorolta a baloldali főpolgármester.

Újabb jelentős közlekedési áremelések:

Ezt némiképp árnyalva a Mandiner épp csütörtökön írt arról, hogy jelentős drágulás várható egyes közösségi közlekedési eszközökön, így a 100E vonalon és a taxik esetében.

Előbbi tíz hónapon belül másodjára drágul, legutóbb tavaly júliusban emelték a szolgáltatás díját 900 forintról 1500 forintra. Ez akkor 66 százalékos emelkedést jelentett, amelyet most újabb 50 százalék követ, hiszen a transzferbusz áprilistól 2200 forintba kerül majd. Ez már drágának számít Európában, de nem a legdrágábbnak. Londonban, Bécsben és Párizsban 2800 és 4200 forint közötti összeget kérnek el a belvárostól a repterekig, a régiós versenytárs Prágában viszont csak 1300-1400 forintot.

Márciustól pedig luxuscikk lesz a taxi Budapesten, mert mint írtuk: az alapdíj ezerről 1100 forintra, a kilométerdíj 400-ról 440-re, a percdíj pedig 100 forintról 110 forintra nő.

Megszólalt a Párbeszéd társelnöke is:

A Párbeszéd videójában megszólalt a párt társelnöke, Szabó Rebeka is. Ő azt emelte ki, hogy egy Zöld Magyarországon prioritás lenne az egyenlőtlenségek csökkentése, nyomban bevezetnénk az alapjövedelmet, csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, azonnal végbemenne a zöld fordulat az energiagazdálkodásunkban, prioritás lenne a klímaválsághoz való alkalmazkodás, illetve végre nem lebetonoznák és tönkretennék a környezetet.

Nyitókép: Facebook

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 19. 09:30
A csuti beszélt talán az úniós bajnok inflációról?
tailor
2023. február 17. 18:13
pimasz léhűtő
Scio
2023. február 17. 15:38
mit somolyogsz, gelgely? belájkolt bite zsolt??? "fotószakkör"???
Nemkellnév
2023. február 17. 13:37
Karácsony= egy turista Budapesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!