A földrengés után tíz nappal mentettek ki a romok alól egy 17 éves török lányt

2023. február 17. 07:06

Csoda történt?

2023. február 17. 07:06
null

A Guardian arról ír, hogy a csodával határos módon, tíz nappal a közel 42 ezer halálos áldozattal járó földrengés után is találnak túlélőket Törökországban: csütörtökön egy 17 éves lányt sikerült kiemelni a romok alól Antakya városában.

Íme, a kiemelés pillanata:

Hangsúlyozzák:

5-7 nap után már csak elvétve találnak túlélőket.

Bődületesen ritka esetek akadnak persze: A 2010-es haiti földrengés után egy férfi 27 napot élt túl a romok alatt úgy, hogy szennyvízcsőből szürcsölte a kifolyt folyadékot.

A túlélést a hideg időjárás is nehezíti a térségben. A Telex azt írja, hogy a Magyarországra vasárnap visszatérő mentőcsapatok beszámolói szerint „a körülmények is katasztrofálisak: nincs világítás, vízellátás, a túlélők sátrakban és mára már üzemanyag nélkül maradt autókban alszanak, és tábortüzeknél melegednek.”

Nyitókép: Twitter

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcdef
2023. február 17. 14:38
A rekorder egy fickó, aki 27 nap után került elő igen rossz állapotban, de élve, a romok alól Haiti szigetén. Igaz ott nem volt hideg.
need-info
2023. február 17. 12:02
De hogyan? Elképesztő!
Senki Alfonz
2023. február 17. 11:18
Már régóta mondják minden tudományos és közéleti helyen, megnyilatkozásban azt, hogy az ember nem átlag, minden egyén más. És mégis csodálkoznak, hogy nem a statisztikai átlag szerint élnek vagy halnak meg az emberek!!! Mi a faszért kellett otthagyni a romok alá szorult embereket? Tudom, sok helyen leírták, hogy az ostoba helyi irányítók zavartak el mentőcsapatokat onnan is, ahol hallották, kapcsolatban álltak bennrekedt emberekkel. Ez nem szándékos halálos ítélet, kivégzés?? Hogy mi lehet Szíriában a tragédia helyszínén, ahová sok helyre még a mentőcsapatok el sem jutottak, arra jobb nem id gondolni!!! A kurdok burkolt kiirtása folytatódik!
Sky82
2023. február 17. 08:21
Hihetetlen szerencse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!