Eszköztelen a médiahatóság: büntetlenül folyik Magyarországon a szexuális propaganda

2023. február 09. 08:08

Hiába tartja aggályosnak, az NMHH tehetetlen a hazánkban szolgáltató, de más uniós országban bejegyzett médiacégek ellen.

2023. február 09. 08:08
null

Nem indult eljárás az LMBTQ-tartalmakat sugárzó, külföldön bejegyezett szolgáltatók ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) panaszai ellenére sem – írja a Magyar Nemzet. Hozzátették, a társhatóságok elutasító válaszaival le is zárultak az ügyek. A portál szerint a médiahatóság tehetetlen a hazánkban szolgáltató, de más uniós országban bejegyzett médiacégek ellen.

A Lakmusz cikke szerint az NMHH Médiatanácsa legalább hat esetben állapította meg, hogy a Magyarországon szolgáltató, de más uniós országban bejegyzett médiacégek túl alacsony korhatár-besorolással tettek közzé homoszexualitást vagy transzneműséget megjelenítő tartalmakat.

A fenti okokra hivatkozva a Médiatanács az esetek kivizsgálását kérte, azonban a Netflix egy Hollandiában bejegyzett cég, amire a holland médiaszabályok vonatkoznak, így nem garantált a jogi felelősségre vonás. A Lakmusz adatigénylésére az NMHH közölte, hogy a külföldi hatóságok már a két szeptemberi ügy előtti négy esetben sem értettek egyet a Médiatanács értékelésével.

Az egyik ilyen esetben a médiahatóság megállapította, hogy a Szivárványcsaládokért Alapítvány A család az család #ugyanaz reklámjai alkalmasak „a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására”. A Csehországban bejegyzett Viacom International Media Networkshöz tartozó ­Paramount Networköt és Comedy Centralt ugyanakkor nem marasztalták el, mivel a cseh RRTV (Rada pro Rozhlasové a Televizní Vysílání) véleménye szerint „a szpotok egyszerű családi jeleneteket használnak annak bemutatására, hogy egy család, ahol a szülői generációt azonos nemű pár alkotja,

ugyanolyan zökkenőmentesen és nagyon hasonlóan működhet, mint egy tradicionálisként leírható család”.

Leszbikus csók csattan a Netflix dínós gyerekmeséjében

Olvasónk lett figyelmes arra a minap, miközben gyerekével legózott, és a háttérben a Netflixen futó Jurassic World: Krétakori tábor 5. évad 9. epizódja futott, hogy a mese egyik lány főszereplője szerelmet vallott egy másik lánynak, a vallomás pedig csókkal zárult - további főszereplők meghatott kommentárjaival.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunmagyar
2023. február 09. 17:33
Van kormány? Van. Van törvényhozás? Van. Kormányozni kell, törvényeket hozni, mert a magyarok nem kérnek a gyermekbantalmazó, buzi propagandábol. Harcolhatunk a kormánnyal vagy a kormány nélkül is...de együtt üdvösebb volna.
Vakfolt
2023. február 09. 16:40
Libernyákok fel, vigyázzállás, egyszerre bégetni: De hát ez nem jön be hozzánk!
Akitlosz
2023. február 09. 15:53
Ebből a propagandából él a Mandiner.
FeketeFehér
2023. február 09. 14:34
A cikk szerzője os meg a médiahatóság is meglehetősen önkényesen használja a "szexualitás" szót. Főleg olyankor, amikor annak amúgy semmi értelme, csak hát úgy kell csinálnia, mintha... Ez a cikk is teljesen rosszul használja a szavakat. Telkesen értelmetlenül keveri az emberi érzelmeket a szexualitással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!