Normasértő volt a Gyurcsány-ölelés, Dobrev Klárának is megalázó lehetett – szakértő a Mandinernek

2023. március 07. 18:00

Nem véletlenül beszél a sajtó erotikus töltetről, nem odavaló gesztusokról – mondja Perlaky-Papp József nyilvánosság-stratéga a szokatlan parlamenti jelenetről.

2023. március 07. 18:00
null
Kacsoh Dániel

„Gyurcsány Ferenc politikai megnyilvánulásai a nyilvánosságban mindig is a túlzások útját követték. Túlzott gesztusok, határokat feszegető és azokat túllépő mondatok, normákat sértő megnyilvánulások. A képviselő asszony köszöntése a frakcióban ebbe a sorba jól illik” – mondta a Mandinernek Perlaky-Papp József nyilvánosság-stratéga annak kapcsán, hogy Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció új képviselője – aki a közelmúltban elhunyt párttársa, Kordás László mandátumát vette át – letette az esküt az Országgyűlés plenáris ülésén, majd fogadta a kormányfő, valamint a frakciók vezetőinek gratulációit.

Elsőként pártelnöke,

Gyurcsány Ferenc ment oda az off-shore-ügybe keveredett politikushoz, az erről készült felvételek pedig túlzás nélkül felrobbantották az internetet.

Perlaky-Papp szerint a DK-elnök köszöntése hangsúlyozza „saját közösségének fontosságát, amibe a képviselő asszony megérkezik és azt is jól jelzi, hogy ott Gyurcsány Ferenc a főnök”. Megjegyezte, a volt kormányfő ennek szándékozhatott nyomatékot adni, csakhogy ez félreérthetőre sikerült. „Aminek ugyanis Gyurcsány Ferenc nyomatékot ad, az már messze a túlzások között található. Ha a képsorokat megnézzük, láthatjuk, nem véletlenül beszél a sajtó erotikus töltetről, nem odavaló gesztusokról” – fogalmazott.

 

 

Ezzel együtt Gyurcsány a szakértő szerint két normát is megsért, „hiszen neki párja van, méghozzá saját pártjának a miniszterelnök-jelöltje, akinek megalázó lehet végignézni a képsorokat, majd olvasni az erről születő cikkeket. A nyilvánosság előtt ők egy pár, akik nagy közfigyelem mellett élik az életüket, ami mindkét felet kötelezi. A másik szempont pedig a Parlament tere, annak a szelleme, ahová szintén nem illőek ezek a megnyilvánulások. Jól láthatjuk, ahogy a jelenetet végignézők is mind lereagálják a látottakat.”

Perlaky-Papp úgy véli, Gyurcsány retorikájában az utóbbi időben a tételállításként használt jelentőségteljesnek szánt szavak („készülünk”, „gyülekezünk”), a posztjaiban használt sajátos verselési technika a közösségébe, illetve önmagába egyre inkább bezáródó vezető képét mutatja. „Bár a közvetlen környezete és közössége mindig visszaigazolja azt, amit mond, a tágabb környezetben már nem működnek ezek a szavak és gesztusok.”

A szakértő szerint aggasztó lehet a DK-elnök számára, hogy az önkorrekciós és önreflexiós képességei egyre inkább cserben hagyják.

Ez azért is okozhat neki a jövőben egyre több nehézséget, hiszen Jakab Péter az ízlésen és normákon túli megnyilvánulásai őt is az erősebb szavak és gesztusok felé tolhatják – húzta alá.

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

***

Amerika kihelyezett egy háborút, ez elsősorban egy gazdasági vállalkozás - REAKCIÓ Dopemannel

Ukrajnai fejlemények, orvosi tiltakozás és debreceni akkugyár - heti hírelemzés, ezúttal Pityinger László Dopemannel, Bokor Gáborral és Kacsoh Dániellel. #mandiner Mandiner - A polgári karakter. ► Mandiner: https://www.mandiner.hu/ ► Facebook: https://www.facebook.com/mandiner.hu/ ► Instagram: https://www.instagram.com/mandiner.hu/ ► TikTok: https://www.tiktok.com/@mandiner_official ► Twitter: https://twitter.com/mandiner ► LinkedIn: https://hu.linkedin.com/company/mandiner ► Spotify: https://open.spotify.com/show/733tJfOPJ6yjcCnm2dAnEt ► Előfizetés: https://mandiner.hu/elofizetes

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. március 09. 05:57
BELEFINGANI NEM ÓHAJTASZ A JUDIT KIRÚZSOZOTT SZÁJÁBA...FLETÓARANYOS? TERMÉSZETESEN: "ELŐRE MEGTERVEZETT MÓDON"...UGYE.
Rocktoberi
2023. március 08. 19:14
Ferinél ez egy beidegződött reflex. A következő mozzanat a ledöntés lett volna de észbekapott.
KBA98
2023. március 08. 17:04
A karma működik! Kapásból 2 nőt alázott meg hirtelenjében és az egész ország előtt nevetségessé és támadhatóvá tette magát! Finitó!
Bolognese
2023. március 08. 15:21
Szerintem azt súgta neki,hogy meg fogja dugni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!