Az Associated Press a magyar kormányellenes tüntetésekről tudósított: Szélsőségesen centralizált, tekintélyelvű rendszer

2023. március 16. 08:28

Oktatási reformért tüntettek diákok Budapesten, írják.

2023. március 16. 08:28
null

Az AP hírügynökség arról ír, hogy diákok és kormányellenes tüntetők ezrei vonultak fel szerdán Budapesten, oktatási reformokat és a politikai kultúra megváltoztatását követelve. A tiltakozást szervező pedagógus-szakszervezetek és diákszervezetek hónapok óta nyomást gyakorolnak a magyar kormányra, írják, hogy biztosítson fizetésemelést és jobb munkakörülményeket a pedagógusok számára, emellett a tanárok sztrájkjogát korlátozó jogszabályok visszavonását is követelik.

Törley Katalin, egy budapesti gimnáziumból elbocsátott tanár a tüntetésen azt mondta, Magyarország „szélsőségesen centralizált, tekintélyelvű rendszerré” vált, amely elvette az autonómiát a közszférában dolgozóktól.

a magyar nemzeti ünnepalkalmából” – fogalmaznak.

Beszédében EU-ellenes szólamokat hangoztatott, és arról beszélt, hogy 1848-hoz hasonlóan most is külföldi erők próbálják ráerőltetni akaratukat Magyarországra. Orbán korábban is gyakran emlegette az EU-t Magyarország feletti uralomra törekvő birodalomként, az osztrák uralomhoz és a Szovjetunióhoz hasonlítva azt – tette hozzá a tudósítás.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. március 17. 08:54
AP nevü full idióta kretén. Moredehai Karcsi töke c. buchot el tom küldeni . Hun nyelven. Ilyen baromokról írt Karcsi Báááűáá PáÁÁÁÁÁÁÁÁŰ
gonterl
2023. március 16. 20:55
Az oktatás első számú kérdése, hogy mit is oktassunk. Itt tisztázni kell a humán, és a reál területek teendőit. A teendők meghatározásakor nem lehet meghatározó az aktuális kormány véleménye, mert ezek a teendők hosszútávra szólnak, és a pedagógusoktól hosszú távú elköteleződést kívánnak. Tudni kell azt, hogy ezeknek a pedagógusoknak is mernie kell mindazokat az elektronikai eszközöket, amelyekkel legalább egy diákjuk rendelkezik. Valakinek ezeket az eszközöket a pedagógusok rendelkezésére kell bocsátani. Tudni kell, hogy sok esetben a gyerek többet tud, mint a szülője, vagy az otthoni nevelője, akiktől nem várható el, hogy a nyakukba szakadt tudnivalókat mind megismerjék. Gondoljon mindenki csak az alkotmányunkra. Azt hiszem, hogy sokan azt sem tudják, hogy a jelenleg érvényes változat miben tér el az eredetitől.
OneiroNauta
2023. március 16. 17:09
Nehéz lehetett photoshopolni a képeket, hogy komoly tűntetésnek látszódjon, nem pár száz ballibsi tanár vergődésének...
roughneck
2023. március 16. 12:52
Az AP szelsosegesen nyissa tagra a pofajat, amikor kinyalja a seggem! En igy szeretem! :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!