Washington Post: Szász János rendező az ultranacionalista magyar kormány elől menekült Washingtonba

2023. március 27. 08:45

A rendező és barátai Orbán Viktor autoriter kormányának agressziójáról, rendőrségi razziákról mesélnek az amerikai lap riportjában.

2023. március 27. 08:45
null

A Washington Post online felülete riportot közölt Szász János rendezőről, aki az Egyesült Államokba költözése után első színházi bemutatójára készül Washingtonban. A cikk szerint „a nagyrabecsült színházi és filmrendező Szász az ultranacionalista magyarországi rezsim elől menekült” az amerikai fővárosba. Ugyanakkor, írják, „családjának egy része még Magyarországon él, így nem szívesen beszél arról, hogy miként kényszerítette a magyar kormány zaklatása őt szeretett hazájának elhagyására”.

Barátai viszont elmondták, teszik hozzá, hogy Szász döntését akkor hozta meg, „amikor

melynek során telefonját és számítógépét is lefoglalták. Szász pedig elárulta, hogy költözésében nagy szerepet játszott, amikor „Orbán szövetségesei átvették a hatalmat” a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 27. 19:58
Vihetett volna magával még párezer judapesti kommunista zsidlákot. De ami késik, nem múlik!
Magyarok Pásztora
2023. március 27. 19:26
Csak vissza ne jöjjön!
MrStokes
2023. március 27. 18:23
Mivel ennek a kis pitiáner tolvajnak nincsenek érvei, na hova menekül ????? Zsidó vagyok , zsidó vagyok ezért üldöznek.....alja söpredékek az ilyenek. Amikor ellopta a bangladesi ikrekről készült felvételeket akkor mi volt ??? Nem szégyenli magát az ilyen alja tolvaj ????? Miért nem adott ki körözést a magyar rendőrség a lopás miatt ?? Kérjék a kiadatását ennek a piti bűnözőnek. Szász János: ....borzasztóan zavarja az, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetemen történt. Azért támadtak, mert " nem vagyok magyar" , mert zsidó vagyok. Senki sem mondhatja azt nekem, hogy nem vagyok magyar. Senki. – mesélte Szász János Hozzáteszi: Szeretem az országot, de nem akarom, hogy a gyermekeim Magyarországon nőjenek fel. https://index.hu/kultur/2023/03/27/szazs-janos-tony-kushner-the-washington-post/
FreeEurope
2023. március 27. 16:36
Ez is csak egy szimpla kretén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!