„Ha már meg akar halni, menjen a frontra!” – besoroznák az oroszok az öngyilkos hajlamúakat

2023. március 07. 17:13

Súlyosbodik az orosz emberhiány, a kiszivárgott információk szerint új módszerhez folyamodnak.

2023. március 07. 17:13
null

Az Institute for the Study of War (ISW) héten kiadott jelentése szerint Moszkva egyelőre el akarja kerülni, hogy újabb mozgósítást jelentsen be, azonban kiszivárgott információk szerint egyre súlyosabb az erőforráshiány az orosz oldalon. A szervezet szerint az oroszok újra önkénteseket toboroznak a frontvonalra. 

Az egyik Telegram-csatornán terjedt el a híre, hogy egy orosz pszichiáter egészen különös módszerrel próbál embereket a hadseregbe beszervezni. Az illető azt tanácsolta azoknak, akiket foglalkoztat az öngyilkosság gondolata, hogy 

ha már úgyis meg akar halni, „ne oltsa ki az életét, hanem áldozza fel magát a közös ügyért”.

A szervezet szerint a Wagner-csoport is beszállt az akcióba és összesen harminc orosz városban toboroznak jelenleg. Az ukránok szerint a megszállt régiókban is zajlik a toborzás, Luhanszkban már szerintük az oroszok a 17 éveseket is beveszik a seregbe. Az ISW szerint a nyáron jöhet el leghamarabb, mikor az orosz vezetés újabb részleges mozgósítást rendel el. 

***

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tamás22
2023. március 08. 11:44
Szereplő válogatás a Suicide Squad 3 filmhez? Tud erről a Warner Bros?
barkasfarkas
2023. március 08. 09:29
Elképesztően pofátlan, machiavellista hozzáállás. Jellemző sajnos az oroszokra.
Bástyaelvtárs
2023. március 08. 00:07
Ezek a ruszkik tenyleg allatok, ágyútölteléknek nézik a saját népüket. Semmi erteke az embernek, nulla humánum. Ha vkinél szuicid hajlamot állapítanak meg nem gyógyitani , hanem frontra küldeni. Brutális bazmeg. Es egy ilyen ország vezetésehez tapsol a sok agyhalott fidesznáci birka....
-Zsolt-
2023. március 07. 23:26
A következő hullá(m)ban jönnek a végstádiumos daganatos betegek? Mekkora egy lepra rezsim!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!